Nada se boljoj formi
0

Torres: Iza mene je najgora sezona u Engleskoj

Totalsport
Fernando Torres
Fernando Torres
Londonski Chelsea porušio je otočki rekord u januaru kada je u transferu vrijednom 50 miliona funti iz Liverpoola doveo Fernanda Torresa. Španski nogometni reprezentativac pritom se pokazao kao veliko razočarenje.

U osamnaest odigranih utakmica za klub sa Stamford Bridgea skupocjeni napadač uspio je samo jednom zatresti suparničku mrežu. Pogodio je u 84. minuti utakmice protiv West Hama u 3-0 pobjedi. Inače, West Ham je kao posljednjeplasirani klub tabele engleskog nogometnog prvenstva ispao u niži razred tamošnjeg nogometa.

"Iza mene je najgora sezona u Engleskoj", priznaje i sam Torres koji će za takvo nešto optužiti povredu prepona zadobijenu na Svjetskom prvenstvu u JAR-u gdje se "furija" okitila naslovom svjetskog prvaka.

"Volio bih zaboraviti prošlu sezonu, ali nije mi žao što sam pristupio Chelseaju. Uvjeren sam da ćemo kada se zahuktamo biti teško pobjedivi. Povreda me unazadila i utjecala je na moje izvedbe, pa sam postigao za mene skromnih 12 golova u sezoni.

Nijednom , ni za Liverpool, ni za Chelsea, nisam odigrao utakmicu potpuno spreman, a to bi se sljedeće sezone trebalo promijeniti. Očekujem puno svojih golova i značajan uspjeh kluba. Manchester United je prvak, ali insistiram na tome da smo mi glavni favoriti za naslov sljedeće sezone", rekao je Torres.