Fernando Torres
0

"Ne brine me što još nisam postigao gol za Chelsea"

Totalsport
Fernando Torres (Foto: AP)
Fernando Torres (Foto: AP)
Fernando Torres u januaru je crveni dres Liverpoola zamijenio plavim Chelseaja. Odigrao je sedam utakmica za klub sa Stamford Bridgea, ali još nije postigao nijedan pogodak.

"Nisam zbog toga uznemiren ili nestrpljiv. To je tema za vas novinare, a ne za mene. Vjerujem da ću ubrzo zabiti svoj prvijenac za Chelsea. Puno je važnije da tim pobjeđuje nego zabijam li ja golove ili ne", rekao je Torres španskim novinarima uoči kvalifikacijske utakmice za Euro koju će njegova reprezentacija odigrati protiv Češke.

Chelsea je trenutno treći na tabeli sa 54 boda, devet manje od vodećeg Manchester Uniteda, koji ima susret više. Torres vjeruje da njegov klub još nije izgubio šanse za odbranu naslova prvaka Engleske.

"Došao sam u Chelsea osvajati naslove i ostvariti najveće domete u svojoj karijeri. Ne bih nas otpisao iz utrke za naslov prvaka još i ove sezone. Mislim da još uvijek imamo šanse", kaže "El Nino".

Ponudio je i svoj pogled na predstojeće okršaje s Manchester Unitedom u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Bit će teško, to je za nas najgori mogući žrijeb. No, svakako da možemo proći. Izgledi su 50-50. Inače, veliki sam poštovatelj Alexa Fergusona. On je trener koji će sve napraviti za pobjedu, poput Pepa Guardiole, Josea Mourinha ili Rafaela Beniteza. Držim da je za svakog igrača veliko zadovoljstvo raditi s takvim trenerom", zaključio je Torres.