Pisanje Daily Maila
0

Torres i Carroll koštali 85 miliona funti, a zabijaju na kapaljku

Totalsport
Torres i Carroll
Torres i Carroll
Prije godinu dana su kombinirano procijenjeni na 85 miliona funti, a Fernando Torres i Andy Carroll ne mogu kupiti gol, piše nedjeljni Daily Mail.

Fernando Torres zamijenio je prošlog januara Liverpoolov dres Chelseajevim u transferu vrijednom 50 miliona funti. Liverpool je, pak, platio Newcastleu 35 miliona funti za Andyja Carrolla. No, dvojica centarfora ne samo da nisu opravdali golemi novac, već su u svojim novim sredinama odigrali debelo ispod svih očekivanja.

Torres je ove sezone odigrao 16 prvenstvenih utakmica za Chelsea. Preciznije, odigrao je 856 minuta. Zabio je dva gola. Isti učinak imao je i Carroll, ali u 19 odigranih nastupa. Ukupno je prikupio 1.052 minute na igralištu, što znači da je zabio prosječno jednom u 526 minuta.

Prema kriteriju postignutih golova u odnosu na provedene minute na igralištu, Torres je 42. u Premiershipu, a Carroll 47.

U subotu je Torres barem sudjelovao u akciji kod jedinog pogotka kojim je Chelsea kao domaćin pobijedio Sunderland s 1-0 u susretu 21. kola Premiershipa. Krasnim udarcem iz voleja zatresao je vratnicu, a lopta se odbila do Lamparda koji ju je poslao u mrežu.

"Fernando pronalazi inspiraciju, motivaciju, dobru formu. Iza njega je cijela ekipa, a i navijači. Lijepo je vidjeti da ima sve veće samopouzdanje i da asistira drugima. Nije zabijao u zadnje vrijeme ali je svaki put sve bliže", kaže menadžer Chelseaja Andre Villas-Boas.

Carroll je odigrao nešto više od pola sata u više nego skromnoj Liverpoolovoj predstavi na Anfieldu protiv Stokea, koja je završila rezultatom 0-0. Dva puta se našao na krivom mjestu i blokirao je udarce svojih suigrača prema golu. Uglavnom je padao u kaznenom prostoru gostiju, nije napravio baš ništa korisno za svoju ekipu, te je još više produbio rasprave navijača Liverpoola o ''uzalud potrošenom velikom novcu''.