Nogomet
0

Torres: Niko me nije razumio kao Rafa Benitez

Totalsport
Uoči nedjeljne prvenstvene utakmice protiv Liverpoola na Stamford Bridgeu, španski napadač Chelseaja Fernando Torres dosta je vremena govorio o svom bivšem klubu.

Torres je u januaru ove godine prešao iz Liverpoola u Chelsea uz odštetu od 58 miliona eura. Za Plavce je debitirao baš protiv Liverpoola na Stamford Bridgeu. Redsi su slavili s 1-0 golom Raula Meirelesa, još jednog nogometaša koji je Liverpoolov crveni dres zamijenio Chelseajevim plavim, ali u ljetnom prijelaznom roku.

Torres nudi vrlo malo u Chelseaju, barem kada su golovi u pitanju. Postigao ih je samo tri u prvenstvu od dolaska u novi klub, od toga dva ove sezone. Od igrača njegove cijene se očekivalo više…

"Nisam ja taj koji je odredio cijenu za mene. Klubovi odlučuju o tome koliko će koga platiti. Ja imam tu sreću da sam u proteklih 10 godina proživio mnoštvo krasnih nogometnih situacija. No, u jedno sam uvjeren. Ono najbolje od mene tek dolazi", kaže Torres.

Torresu su proteklog vikenda navijači engleske reprezentacije žestoko zviždali, kada je nastupio za Španiju u prijateljskom meču na Wembleyju. No, u nedjelju očekuje još veći udar Liverpoolovih simpatizera na Stamford Bridgeu. Nekada je bio ljubimac Anfielda, njegovi su se dresovi čak bolje prodavali od onih kapitena Stevena Gerrarda. No, nakon prelaska u Chelsea, promijenio se predznak kada su emocije Liverpoolovih fanova oko Torresa u pitanju

"Očekujem puno jače zvižduke i veće uvrede od onih na Wembleyju. Navijači Liverpoola obraćaju pažnju samo na ono šta im serviraju iz kluba i šta u klubu žele da znaju. Oni ne znaju pravu istinu oko mog transfera u Chelsea. Zbog toga im ne zamjeram i neću niti ubuduće. Za mene će oni uvijek biti posebni!".

Torres je pod palicom bivšeg menadžera Liverpoola Rafaela Beniteza postigao 56 golova u samo 79 nastupa u Premiershipu. Nakon odlaska Beniteza i dolaska Roya Hodgsona (kojeg je kasnije zamijenio aktualni menadžer Kenny Dalglish), španski reprezentativni napadač je jako pao u formi.

"Niko me nije tako dobro razumio kao Rafa Benitez. Fantastičan je trener i puno mu dugujem. Njegove ekipe uvijek izlaze na teren sa samo jednim ciljem – nadmetati se. Često je pobjeđivao ekipi sa znatno većim proračunima", izjavio je Torres.