Serie A
20

Torino pobijedio Inter i nanio im peti poraz u sezoni

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Intera doživjela je peti poraz u ovoj sezoni Serije A, a oni su u susretu 21. kola poraženi kod Torina u gostima minimalnim rezultatom 1:0.

Inter je bolje otvorio meč i već u petoj minuti mogao je stići u vodstvo, ali asistenciju Dalberta u pogodak nije uspio pretvoriti Martinez. Novu priliku Inter je imao u 20. minuti kada je Icardi šutirao, ali golman Torina Sirigu brani njegov udarac.

Kada dvije dobre prilike nisu uspjeli pretvoriti u pogodak, gostujući igrači su žestoko kažnjeni.

Ansaldi je centrirao, lopta prelijeće skroz na drugu stativu gdje je bio Izzo, a njegov udarac glavom završava u suprotnim rašljama gola Handanoviča za vodstvo domaće ekipe. Do poluvremena je Belotti mogao postići i drugi gol za Torino, ali je šutirao preko gola.

U drugom poluvremenu Inter je bacio sve karte u napad, Spalletti je u igru ubacio i Nainggolana, a upravo je bivši igrač Rome imao dobru priliku u 69. minuti kada je šutirao preko gola.

Politano također nije bio precizan u 74. minuti, a da Inter neće imati nikakve šanse da dođe makar do jednog boda bilo je jasno u 86. minuti kada Politano dobija direktan crveni karton.

Bez obzira na poraz, Inter će ostati na trećoj poziciji Serije A sa 40 osvojenih bodova, čak 16 manje od prvoplasiranog Juventusa koji ima i utakmicu manje, a osam bodova manje od drugoplasiranog Napolija. Prema igrama koje trenutno pružaju, čelnici Intera više bi pažnej trebali posvetiti pozicijama ispod sebe, a tu gradskom rivalu Milanu koji je na četvrtom mjestu bježe pet bodova.