Imao bubrežni napad
42

Topalbećirević nakon zdravstvenih problema poručio: Bit ću spreman za utakmice reprezentacije BiH

K. H.
Sabahudin Topalbećirević (Foto: N. G./Klix.ba)
Sabahudin Topalbećirević (Foto: N. G./Klix.ba)
Dugogodišnji sportski komentator i novinar Sabahudin Topalbećirević tokom prijenosa utakmice play-offa Lige prvaka između Ajaxa i Apoela na Novoj BH imao je zdravstveni problem, zbog čega je morao napustiti komentatorsku kabinu.

"Zamolit ću kolegu Adisa da me zamijeni drugo poluvrijeme pošto nažalost imamo nekih zdravstvenih problema. Hvala vam na pažnji i čujemo se", poručio je Tobalbećirević pred kraj prvog poluvremena.

Brzom reakcijom uposlenika Nove BH, Baho je upućen u Hitnu pomoć, a nakon dijagnostike i na Kliniku urgentne medicine KCUS-u. Zbrinut je adekvatnom terapijom i pušten na kućno liječenje. Po preporuci ljekara, on će nastaviti daljne pretrage radi uspostavljanja konačne dijagnoze.

U razgovoru za Klix.ba, Baho je ispričao da je bol bila nepodnosiva i da je tokom dana doživio dva bubrežna napada.

"Bilo je strašno, moram vam reći da sam se jako zabrinuo. Imao sam dva bubrežna napada, prvi u 12 popodne i drugi neposredno prije kraja prvog poluvremena utakmice koju sam radio i prenosio. Bol je bila nepodnosiva, onaj ko to nije doživio teško može shvatiti o čemu govorim, a ja najiskrenije želim da niko nikada ne doživi te bubrežne napade i tu bol", priča nam na početku ovaj legendarni sportski komentator.

Kako kaže, želio je obaviti ranije postavljen zadatak i pokušao je na sve načine odraditi utakmicu, ali bol je krajem prvog poluvremena bila jaka zbog čega je jednostavno morao napustiti komentatorsku kabinu.

"Jučer u poslijepodnevnim satima sam bio u bolnici, dobio sam injekciju i pušten sam kući da odmaram. Smirio sam se, ležao i nisam se previše trošio tokom dana, vjerujući da ću s tim profesionalnim pristupom moći uraditi zadatak koji mi je postavljen, dva sata prije utakmice sam također popio jednu tabletu i mislio sam da će biti sve uredu. Ipak, malo pred kraj prvog poluvremena su se javili problemi, to su bili smrtonosni bolovi. Radio sam stojeći, nisam mogao izdržati te bolove i srećom, momci iz režije bili su jako korektni i brzo su pozvali Hitnu pomoć u kojoj sam proveo čitavu noć", priča nam Topalbećirević.

Za kraj, Baho je iskoristio priliku da se zahvali mnogobrojnim ljudima koji su mu poslali poruku podrške uz riječi da mu to mnogo znači, a rekao je da će dati sve od sebe da se oporavi što je prije moguće kako bi mogao prenositi utakmice reprezentacije BiH protiv Lihtenštajna i Armenije.

"Želio bih iskoristiti priliku da se zahvalim svim ljudima koji su mi poslali poruku podrške, nekima nisam uspio odgovoriti, ali mi jako znači svaka lijepa riječ koja je napisana. Ako Bog da, Baho će biti spreman za utakmice reprezentacije BiH", rekao je za kraj razgovora Sabahudin Topalbećirević.

Podsjetimo, Zmajevi protiv Lihtenštajna igraju na domaćem terenu 5. septembra, a potom 8. septembra gostuju Armeniji.