Održao govor
261

Tomislav Cvitanušić otkrio kako je motivirao Zmajeve za pobjedu nad Finskom

E. B.
Foto: instagram
Foto: instagram
Nakon večerašnje pobjede nad Finskom čestitke Zmajevima dolaze sa svih strana, a jedna veoma zanimljiva stigla je iz Sarajeva.

Tomislav Cvitanušić, poznati bh. ironman, maratonac, triatlonac i alpinista otkrio je kako je motivirao izabranike Roberta Prosinečkog pred današnji meč na Bilinom Polju.

Cvitanušić je otkrio kako je 24 sata prije susreta na sastanku sa igračima i stručnim štabom održao motivacijski govor o Sparti i ostavljanju srca na terenu.

"Sinoć, 24 sata prije utakmice protiv Finske, smo pričali o Sparti, o klincima kojima su oni uzori i koji nose dresove sa njihovim imenom na leđima, o tome da ljubav i emocija nemaju cijenu, o ratnicima velikog srca koji će ostaviti to srce na terenu za tim, za svoju domovinu, kakva god da je, drugu nemaju. Tako je i bilo. Sjajni momci, nasmijani, ponosni i dobri. Hvala vam", poručio je Cvitanušić.

Očito, njegove riječi i savjete poslušali su Zmajevi koji su odigrali jednu od najborbenijih utakmica pod vodstvom Prosinečkog.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras u Zenici savladala Finsku rezultatom 4:1 u sedmom kolu kvalifikacija za Euro.