Izvlačenje u Nyonu
1

Tok žrijeba četvrtfinala i polufinala Lige prvaka

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U švicarskom Nyonu je danas održan žrijeb četvrtfinala Lige prvaka, koja tako ulazi u svoju samu završnicu, a izvlačenje parova mogli ste pratiti u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.
12:20 - Izvlačenje je završeno. Podsjetimo, prvi mečevi četvrtfinala igrat će se 9. i 10. aprila.

12:20 - Nominalni domaćin finala bit će ekipa koja bude pobjednik dvomeča Atletico/Dortmund - PSG/Barcelona.

12:18 - Ostalo je samo da se još proceduralno obavi žrijeb finala jer je potrebno odrediti nominalnog domaćina.

12:17 - Pobjednik duela Atletico Madrid- Dortmund igrat će u polufinalu protiv boljeg iz okršaja PSG - Barcelona.

U drugom polufinalu sastat će se pobjednici dvomeča Arsenal - Bayern i Real Madrid - Manchester City.

12:16 - Slijedi žrijeb polufinala.

12:15 - Najzanimljiviji će definitivno biti veliki okršaj Real Madrida i Manchester Cityja, a možemo reći da je najviše sreće imao Atletico Madrid, koji je izvukao najpoželjniji tim u ovoj fazi takmičenja.

12:10 - Parovi četvrtfinala su sljedeći:

Arsenal - Bayern

Atletico Madrid - Borussia Dortmund

Real Madrid - Manchester City

PSG - Barcelona

12:07 - Parove će izvlačiti proslavljeni nogometaš Chelseaja John Obi Mikel, koji je 2012. godine osvojio Ligu prvaka s Plavcima iz Londona.

12:05 - Ovo će biti i posljednje izvlačenje parova na način na koji smo to navikli gledati. Od naredne sezone će žrijebanje vršiti kompjuter.

12:03 - U toku je predstavljanje svih ekipa učesnika četvrtfinala, potom će uslijediti žrijebanje.

12:00 - Počela je ceremonija izvlačenja u Nyonu. Budite uz nas! Bit će ovo posljednje izvlačenje parova ove sezone.

11:55 - Danas će biti izvučeni i parovi četvrtfinala Evropske i Konferencijske lige. Žrijeb Evropske lige je u 13 sati, a sat kasnije će početi žrijeb Konferencijske lige.

11:50 - Ovaj put u žrijebu ne postoje nikakve restrikcije pa svaki klub može da bude uparan sa svakim, neovisno od toga ako dolaze iz iste države.

11:45 - Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 9. i 10. aprila, dok su uzvratni na rasporedu sedam dana poslije. Polufinala se igraju 30. aprila i 1. maja, revanši sedmicu kasnije, dok je veliko finale na rasporedu 1. juna na Wembleyu.

11:40 - Manchester City je branilac titule te i ove godine važi za prvog favorita najelitnijeg klupskog takmičenja. Ekipa Pepa Guardiole slavila je u svih šest mečeva grupne faze, a potom je u osmini finala lagano dva puta savladala i Copenhagen s ukupnih 6:2.

Kladionice nakon Građana najveće šanse za titulu daju Real Madridu i Arsenalu, na čije je osvajanje koeficijent potpuno jednak.

11:35 - U bubnju će se naći osam najboljih ekipa Starog kontinenta u ovom trenutku, a to su: Arsenal, Atletico, Barcelona, Bayern, Borussia Dortmund, Manchester City, Paris Saint-Germain i Real Madrid.

Odmah nakon žrijeba četvrtfinala saznat ćemo i potencijalne parove polufinala jer će biti određeno koji se parovi ukrštaju u narednoj fazi.

11:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos žrijeba parova osmine finala Lige prvaka. Najboljih 8 timova Evrope za ovu sezonu saznat će svoje rivale od 12 sati.