Mostarski derbi
0

Tok utakmice: Zrinjski - Velež 3:0

E. K.
Kiš doveo Velež u vodstvo (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Zrinjski je danas u zaostaloj utakmici trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom travnjaku pobijedio Velež rezultatom 3:0, a tekstualni prijenos mostarskog derbija mogli ste pratiti na našem portalu.
KRAJ UTAKMICE.

92' - Nova velika šansa za Bilbiju. Ćorluka je probio po desnoj strani i ubacio za napadača Zrinjskog koji šutira preko gola.

90' - Dvije minute nadoknade.

88' - Loš pokušaj Šikala.

84' - Udarac Guliashvilija zaustavlja Marić.

81' - Guliashvili uposlio Suljića čiji udarac odlazi pored gola Marića.

78 ' - Fantastičan udarac Kožulja iz slobodnjaka Hadžikić odbija u korner. Nakon kornera Mlinarić je izblokirao Bilbiju koji je bio u veoma dobroj poziciji da bi u nastavku akcije napadač Plemića šutirao preko gola.

77' - Promjena i kod domaćih. Memija u igri umjesto Tičinovića.

77' - Nova promjena u gostujućem sastavu. Mlinarić mijenja Haskića.

74' - Rendulić je napravio dvije izmjene u finišu susreta. Ivančić i Malekinušić su zamijenili Čanađiju i Jukića.

73' - Stopostotna šansa za Rođene. Haskić je prošao po desnoj strani, a Guliashvili je pogodio stativu.

67' - Velika šansa za Zrinjski. Fantastična lopta Ćužea vanjskim dijelom stopala za Bilbiju čiji udarac odlazi pored gola Hadžikića.

66' - Udarac Džafića lagano hvata Marić.

65' - Izmjena u redovima Veleža. Pršeš i Guliashvili mijenjaju Emira Halilovića i Oreča koji se ranije žalio na povredu.

61' - Žuti karton za Dinu Halilovića zbog starta na Dariju Čanađiji.

59' - Izmjena u ekipi Zrinjskog. Tomislava Kiša mijenja Zvonimir Kožulj.

57' - Nova prilika za goste, no udarac Nermina Haskića ne uspijeva ugroziti golmana domaćih.

53' - Prvo uzbuđenje u nastavku. Halilović je dodao do Haskića koji je iz prve prebacio loptu za Džafića čiji udarac odlazi preko gola.

46' - Dvije izmjene u ekipi Veleža na početku drugog dijela. Izašli su Mahmić i Vehabović, a u igri su Bruno i Šikalo.

POLUVRIJEME U MOSTARU.

45+1' - GOOOOOL! Zrinjski je postigao još jedan pogodak. Nakon kornera Tomislava Kiša lopta je došla do Slobodana Jakovljevića koji se drugi put upisao u strijelce.

45' - Minuta nadoknade.

44' - Velika prilika za Velež! Džafić centrirao sa lijeve strane, a Haskićev udarac glavom zajedničkim snagama zaustavljaju Marić i prečka.

39' - Stopostotna šansa za domaće! Nakon ubacivanja sa strane, lopta je došla do Kiša čiji udarac maestralno zaustavlja Osman Hadžikić i izbacuje loptu u korner nakon kojeg nije bilo opasnosti po goste.

36' - Tarik Ramić je šutirao, Osman Hadžikić odbio njegovu loptu, a na pravom mjestu je bio Slobodan Jakovljević koji je udvostručio prednost domaćih. Gosti su tražili nedozvoljenu poziciju, no ponovljeni snimak je pokazao da je pogodak regularan.

36' - GOOOOL! Zrinjski je udvostručio prednost. U strijelce se upisao Slobodan Jakovljević.

35' - Jukić se sjurio ka kaznenom prostoru gostiju i ubacio u sredinu, a Mahmić bukvalno u posljednjem trenutku reaguje ispred Bilbije i spašava čist gol.

27' - Velika šansa za Zrinjski. Ćuže je ubacio sa desne strane, Kiš bio usamljen u kaznenom prostoru, ali je glavom šutirao preko gola.

22' - Bilo je opasno ispred gola Veleža. Džafić je izgubio loptu, ona došla do Jukića koji je išao sa Bilbijom na Mahmića i Zvonića, no na kraju bh. reprezentativac nije dobro reagovao i ostalo je 1:0.

20' - Suljić je uposlio Šturma koji je pokušao pronaći nekoga u sredini, no Marić je dobro reagovao i otklonio opasnost ispred svog gola.

11' - Uzvraća Velež na drugoj strani preko Haskića čiji udarac odlazi pored gola Marića.

10' - Velika šansa za Zrinjski. Nakon ubacivanja Kiša, udarac Bilbije pogađa Radića te završava pored gola.

7' - GOOOOL! Zrinjski je poveo. Tomislav Kiš je centrirao, a u listu strijelaca se upisao Mario Ćuže.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

6' - Požutio Azur Mahmić.

2' - Na tribinama je prisutan veliki broj navijača oba kluba.

1' - Počela utakmica u Mostaru. Prvi sa centra su krenuli nogometaši Veleža.

16:25 Glavni sudija je Darko Gedžić iz Brčkog sa pomoćnicima Arnelom Novalićem iz Doboj Istoka i Amirom Kadićem iz Sarajeva dok je četvrti sudija Antoni Bandić iz Gruda.

Delegat susreta je Željko Soko iz Čapljine dok je posmatrač suđenja Ognjen Valjić iz Banjaluke, a komesar bezbjednosti Anto Livančić iz Viteza.

16:20 Uspješniji u međusobnim duelima je Zrinjski. Plemići su u 65 međusobnih duela slavili 35 puta, Rođeni su pobijedili na 20 mečeva dok je devet susreta okončano remijem.

16:15 Zrinjski je trenutno četvrtoplasirani na tabeli sa 18 osvojenih bodova iz osam susreta dok je Velež peti sa bodom manje i utakmicom više.

16:01 Treneri obje ekipe Krunoslav Rendulić sa jedne i Dean Klafurić sa druge strane su odabrali i početne postave za duel na stadionu pod Bijelim brijegom.

Zrinjski: Marić; Ćorluka, Radić, Jakovljević, Tičinović; Ramić, Čanađija, Kiš, Ćuže, Jukić i Bilbija.

Niron, Zlomislić, Sabljić, Malekinušić, Ivančić, Hrvanović, Prskalo, Memija, Maglica, Kožulj i Senić su ostali na klupi Zrinjskog.

Velež: Hadžikić; Oreč, Zvonić, Mahmić, Šturm; D. Halilović, Vehabović, E. Halilović, Suljić, Džafić i Haskić.

Na klupi je Dean Klafurić ostavio Ribića, Pršeša, Hrkaća, Guliashvilija, Mlinarića, Pecu, Šikala, Domića, Kadrića, Halilagića i Brunu.

16:00 Poštovani čitaoci portala Klix.ba dobar vam dan i dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice HŠK Zrinjski - FK Velež.