Podrška s tribine
372

Navijači Veleža s palestinskom zastavom stigli na mostarski derbi kod Zrinjskog

D. P.
Palestinska zastava na stadionu Zrinjskog (Foto: G. Š./Klix.ba)
Palestinska zastava na stadionu Zrinjskog (Foto: G. Š./Klix.ba)
Navijači Veleža tokom mostarskog derbija na stadionu Pod Bijelim Brijegom pružili su podršku teško pogođenom palestinskom narodu nakon novog terora kojeg proživljavaju zbog izraelskih napada.
Od 16:30 Zrinjski je domaćin Veležu u zaostaloj utakmici trećeg kola Premijer lige BiH. To je i mostarski derbi ujedno, a kako to tradicija nalaže, na stadionu je vatrena atmosfera od samog starta.

Veliki broj domaćih i gostujućih navijača bodri svoje miljenike, a na gostujućem dijelu tribine istaknuta je zastava Palestine.

Navijači Veleža pružaju punu podršku Palestini, a istovremeno i pjevaju poznate hitove: "Izronit će stari za one što ga vole".

S druge strane, navijači Zrinjskog na samom startu utakmice zapalili su transparent navijača Veleža "Red Army Čapljina".

Što se tiče same utakmice, Zrinjski je mnogo bolje ušao u duel i u trenutku pisanja članka ima dva gola prednosti nad najljućim rivalom.

Podsjetimo, slične scene i podršku Palestini vidjeli smo i u sarajevskom derbiju kada su i navijači Sarajeva i navijači Željezničara na svojim tribinama imali palestinske zastave. S druge strane, Zrinjski je u duelu protiv Sloge Meridian izašao sa crnim florom na rukama igrača kako bi se pružila podrška Izraelu.