Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Željezničar - Igman 1:1

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Na stadionu Grbavica u Sarajevu igrao se meč 29. kola nogometne m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Igmana, a na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos ovog susreta.
Kraj utakmice

90+7' - Velika šansa za Igman na kraju, ali nisu uspjeli šutirati prema golu Željezničara. Domaći su krenuli u kontranapad, Hodžić je bio sebičan i na kraju je na njemu napravljen prekršaj. Svi su plavi igrači krenuli u napad, ali je Drljo loše centrirao.

90+5' - Drina pravi prekršaj u napadu, čini se da na Grbavici više nećemo vidjeti šanse.

90+4 ' - Šansa za Igman! Ramić je šutirao, ali Muftić brani i spašava svoj gol.

90+2' - Nakon dugog napada Željezničara, Šehić je ubacio, ali Ćeman je to uhvatio. Još tri minute, produženo je pet.

90' - Velika šansa za Željezničar! Krpić je bio u idealnoj poziciji nakon što mu se odbila lopta, ali je šutirao preko gola.

89' - Šansa za Željezničar, lopta je došla do Hodžića, ali je napadač komplikovao i izgubio loptu.

88' - Mekić je ubacio, Beganović glavom šutira, ali lopta ide pored gola. Bila je to teška pozicija pa je i udarac otišao daleko od gola Ćemana.

88' - Pritisak Željezničara, domaći svim silama pokušavaju doći do pobjede. Drljo je ubacio, nastala je gužva u kaznenom prostoru Igmana, ali su gostujući igrači izbacili loptu.

85' - Velika šansa za Željezničar! Drljo je šutirao s desne strane, lopta odlazi malo pored gola.

84' - Opasan napad Željezničara, ali je Krpić bio u nedozvoljenoj poziciji.

82' - Haračić, Hodžić i Drljo u igri umjesto Santosa, Amoaha i Štilića.

82' - Hebibović je postigao gol, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

81' - Beganović je dobro ubacio iz kornera, ali Drina nije uspio doći do lopta i glavom šutirati. Santos je izašao iz igre.

76' - Izmjena i u Igmanu. Umjesto Bodula u igri je Bešagić.

73' - Beganović na terenu umjesto Hajdarevića.

71' - Srećom, Santos je ustao i sve je prošlo u najboljem redu.

69' - Santos glavom šutira nakon centaršuta Štilića iz kornera, ali lopta ide preko gola. Santos se nakon toga srušio na teren, igrači su mu odmah ukazali prvu pomoć do ulaska ljekarskog tima i u ovom trenutku je meč prekinut.

68' - Velika šansa za Željezničar! Jašarević je ubacio s lijeve strane, Santos šutira, ali Ćeman odlično brani.

67' - Sjajna lopta Štilića iza leđa odbrani Igmanu za Santosa, ali je u posljednji trenutak Dupovac to izbacio u korner.

65' - Nešto mirniji period igre u ovim trenucima.

60' - Amoah do Krpića, on ostavlja povratnu loptu za Hajdarevića, no njegov udarac je bio blag i Ćeman je to lagano odbranio.

57' - Velika šansa za Željezničar! Šehić je sjajno slabijom lijevom nogom šutirao s distance, ali Ćeman odlično brani ovaj pokušaj. Njegova sedma odbrana u večerašnjem meču.

57' - Fantastičan prodor Amoaha po desnoj strani, ali je na kraju izbačena lopta u korner.

52' - Ovaj gol sigurno će dati krila igračima Željezničara da dođu do pobjede i izuzetno važna tri boda u borbi za mjesta koja vode u Evropu.

Željezničar - Igman 1:1 (Amoah 52')

52' - Gooooooooooooooool! Željezničar stiže do poravnanja! Štilić je ubacio iz kornera, Jašarević glavom šutira, a lopta ispada večeras sjajnom Ćemanu iz ruku, odbija se direktno na nogu Amoahu i ovaj krilni napadač je šalje u mrežu za 1:1.

51' - Šansa za igman! Šutirao je Hebibović iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi malo preko gola.

48' - Velika šansa za Željezničar! Štilić je šutirao nakon povratne lopte Amoaha, ali je "zategao"i šutirao s nekih 13-14 metara pored gola.

47' - Bodul je pao i uhvatio loptu u ruke, vjerujući da će dobiti faul, ali mu je sudija Topalović pokazao žuti karton.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. S centra su krenuli nogometaši Igmana.

Prvo poluvrijeme

45+2' - Posljednje što smo vidjeli u prvom poluvremenu je udarac Bodula iz slobodnog udarca, ali je on otišao preko gola.

45+1' - Velika šansa za Željezničar! Santos je opet izašao sam ispred Ćemana i to nakon asistencije Štilića, ali golman Igmana još jednom brani i pokazuje da je u sjajnoj formi, a u nastavku napada Jašarević je ubacio, a udarac Krpića glavom odbranio izuzetno raspoloženi Ćeman.

45' - Igrat će se jedna minuta sudijske nadoknade.

41' - Konačno i jedan dobar napad Željezničara po desnoj strani, Šehić je ubacio, ali Ćeman istrčava i hvata loptu. U kontranapadu, sjajna šansa za Igman! Denković šutira s distance, ali Muftić brani.

40' - Igman ne prestaje s napadima! Hebibović je sada šutirao nakon novog centaršuta Hrelje s desne strane, ali je njegov udarac otišao pored gola.

35' - Igra Igman odlično u večerašnjem meču, sada je Denković probao nakon još jednog kontranapada, ali od svega samo korner za goste.

33' - Prodor Amoaha po desnoj strani, na kraju je pao i tražio penal, ali je sudija Topalović samo odmahnuo rukama.

30' - Novi opasan napad Igmana, Hebibović je ubacio loptu, a Cocalić panično izbacuje loptu u korner.

29' - Igman nastavlja hrabro igrati i napadati prema golu Željezničara, a sada je nakon jednog opasnog napada blokiran udarac Bodula, koji je izvjesno išao u okvir gola.

26' - Odličan meč gledamo na Grbavici i nema sumnje da će i u nastavku biti vrlo otvoreno s obje strane.

Željezničar - Igman 0:1 (Ramić 25')

25' - Goooooooooooool! Igman vodi na Grbavici i to sasvim zasluženo. Hrelja je ubacio s desne strane, a Ramić glavom odlično pogađa za vodstvo gostujućeg tima od 1:0. Bio je to njegov 15. pogodak u ovoj sezoni, a kako ga je zabio protiv bivšeg kluba, iz poštovanja ga nije proslavio.

23' - Šansa za Igman! Hrelja prima loptu na desnoj strani, očekivano je ušao u sredinu i namjestio se na svoju jaču lijevu nogu, ali njegov pokušaj s distance brani Muftić.

21' - Igra se vrlo otvoreno s obje strane, zaista odličnu utakmicu na Grbavici gledamo.

18' - Velika šansa za Željezničar! Santos je izašao sam ispred gola Ćemana nakon duplog pasa sa Krpićem, ali mu golman Igmana sjajnom odbranom nogom odbranio ovaj pokušaj.

U nastavku akcije uloge su se zamijenile, Santos je ubacio, Krpić probao glavom, no Ćeman još jednom na pravom mjestu.

15' - Uigrana akcija Željezničara nakon kornera, Štilić je tražio Mekića, ali je njegov udarac iz voleja blokira odbrana Igmana. Lopta se nakon toga odbila do Cocalića, ali je on loše reagovao.

15' - Šehić je odlično centrirao i tražio Krpića, ali odbrana Igmana u posljednji trenutak izbija u korner.

10' - Nova velika šansa za Igman! Nakon odlične akcije, Drljević je šutirao s distance, Muftić je bio savladan, ali prečka spašava Željezničar.

8' - Velika šansa i na drugoj strani! Nakon sjajnog kontranapada, Ramić je uspolio Hebibovića, ali on nije uspio zahvatiti loptu na najbolji način i propala je velika šansa za goste iz Konjica da dođu u vodstvo.

8' - Šansa za Željezničar! Štilić je primio loptu u kaznenom prostoru Igmana, šutirao je, ali odbrana gostujućeg tima blokira ovaj pokušaj.

8' - Mekić je sjajno uposlio Krpića, on izlazi sam ispred Ćemana, ali nije uspio doći do lopte na pravi način i propala je ova šansa za Plave.

3' - Prva šansa na meču za Željezničar. Nakon centaršuta Mekića, golman Ćeman je izbacio loptu koja je išla prema drugoj stativi, gdje je bio Amoah. Tamo gdje je Ćeman izbacio loptu bio je Štilić, čiji pokušaj, koji je bio nešto između šuta i centaršuta, odlazi van okvira gola.

1' - Meč je počeo. S centra su krenuli nogometaši Željezničara.

19:59 - Sve je spremno za početak utakmice na Grbavici.

19:45 - Željezničar bi eventualnim trijumfom lansirao na četvrtu poziciju sa 45 bodova i vratio bi se na tri zaostatka za Sarajevom.

Plavi su u nezavidnoj formi s obzirom na to da su na posljednjih sedam mečeva upisali šest poraza i samo jedan trijumf, tako da je večerašnji duel na Grbavici idealna prilika za popravljanje bodovnog salda.

S druge strane, za Konjičane je svaki bod od krucijalne važnosti, a izabranici Husrefa Musemića nalaze se na pretposljednjoj poziciji sa 29 bodova, koliko ima i Sloboda.

19:40 - Poznati su sastavi:

Za Željezničar igraju: Muftić, Šehić, Drina, Cocalić, Galić, Hajdarević, Mekić, Štilić, Amoah, Santos i Krpić.

Na klupi su: Bender, Kosorić, Bekrić, Haračić, Gasal, Drljo, Beganović, Jašarević i Hodžić.

Za Igman igraju: Ćeman, Duraković, Dupovac, Mahmić, Oremuš, Drljević, Bodul, A. Hebibović, Denković, Hrelja i Ramić.

Na klupi su ostali: Hamzić, Bešagić, Velić, Ahmetović, K. Hebibović, Alešević, Alagić, Jakupović i Bojo.

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 29. kola nogometne Premijer lige BiH između Željezničara i Igmana. Meč se igra na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20 sati.