Liga prvaka
70

Tok utakmice: Slovan - Zrinjski 2:2

K. H.
Foto: HŠK Zrinjski/Facebook
Foto: HŠK Zrinjski/Facebook
Nogometaši Zrinjskog gostovali su u Bratislavi i protiv Slovana pokušali su nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka, a na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos utakmice.
Kraj utakmice

Rezultat i strijelci:

Slovan - Zrinjski 2:2 (Čavrić 5', Zuberu 67' / Barišić 75', Ivančić 90+3)

90+7' - Kiš je ubacio, ali je to bilo prejako za Jukića. Na kraju, gol-aut i lopta za Slovan.

90+6' - Kiš je jako loše ubacio, ali je nakon toga došao do lopte, prošao nekoliko igrača i izborio novi faul, s tim da je ovaj znatno bliže golu Borjana. Drama u finišu!

90+4' - Jukić je izborio slobodan udarac, imat će Zrinjski još jednu šansu i minimalno dvije minute vremena!

Slovan - Zrinjski 2:2 (Ivančić 90+3')

90+3' - Goooooooooool! Ivančić postiže gol, ima još tri minute nade za Zrinjski! Ćanađija je pogodio stativu, lopta se odbila na nogu Ivančiću, koji je šalje u praznu mrežu.

90' - Igrat će se šest minuta sudijske nadoknade.

89' - Šansa za Zrinjski! Ćanađija je šutirao, ali od svega samo korner. Nakon ubačaj sa strane, Jakovljević je dobro šutirao, ali lopta ide malo pored gola.

88' - Sve manje vremena za Zrinjski, iako pokušavaju, sve je to jalovo i daleko od gola Slovana.

83' - Opasna situacija pred golom Slovana, ali Malekinušić nije uspio doći do lopte i uputiti udarac prema golu. Da jeste, vjerovatno bi to bio gol i u završnici bi gledali pravu dramu.

80' - Šansa za Slovan! Šutirao je Marcelli, ali lopta ide preko gola.

Slovan - Zrinjski 2:1 (Barišić 75')

75' - Gooooooooooool! Barišić postiže gol nakon ubačaja Kiša iz kornera. Tračak nade za Plemiće...

72' - Žuti karton za Ivančića, peta javna opomena za Plemiće.

68' - Velika šansa za Zrinjski! Kiš je šutirao, ali je lopta otišla malo pored gola. Mogao je ovaj gol sada vratiti Plemiće u ovaj meč, ali nažalost, napadač koji je ušao s klupe nije bio precizan.

Slovan - Zrinjski 2:0 (Zuberu 67')

67' - Goooooooooool! Zuberu postiže drugi gol za Slovan, iskoristio je jednu grešku u odbrani Plemića, a onda lijepim udarcem s distance pogodio za 2:0.

64' - Nema Zrinjski jasnu ideju, ni pravi pritisak da ugrozi gol Slovana.

58' - I Nemanja Bilbija je dobio žuti karton.

57' - Velika šansa za Slovan! Čavrić je izašao sam ispred Marića, ali je njegov udarac odbranio golman Zrinjskog, koji je spasio sada svoj tim.

55' - Dva žuta za igrače Zrinjskog. Prvo Barišiću, zatim i Ćužeu.

51' - Borjan interveniše u posljednji trenutak nakon lopte koja je išla prema Tičinoviću.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. S centra su krenuli igrači Zrinjskog, za koje će u drugom poluvremenu igrati Ivančić i Kiš umjesto Stanića i Kožulja.

Prvo poluvrijeme

45' - Igra se sami finiš prvog poluvremena, čini se da neće biti promjene rezultata.

39' - Pao je tempo igre u finišu prvog poluvremena.

36' - Opasan šut Ćanadžije, ali na kraju ostaje 1:0 za Slovan.

Foto: HŠK Zrinjski/Facebook
Foto: HŠK Zrinjski/Facebook

28' - Šansa za Zrinjski! Nakon što su lijepo kombinovali, Bilbija je spustio loptu za Ćužea, ali njegov udarac odlazi visoko preko gola.

22' - Ćuže je sada dobio jedan udarac, opet nakon centaršuta Čorluke s desne strane, ali ništa od penala.

22' - Čorluka je probio po desnoj strani, ubacio je, ali nikoga od njegovih saigrača nije bilo na pravom mjestu.

19' - Stali su domaći nogometaši malo na loptu, nešto više je drže u svom posjedu i pokušavaju umoriti Zrinjski.

14' - Prva šansa za Zrinjski! Ćuže je imao dobru situaciju, ali je loptu nekontrolisano poslao preko gola.

Foto: HŠK Zrinjski/Facebook
Foto: HŠK Zrinjski/Facebook

11' - Domaći su krenuli u kontranapad, Memija ruši protivnika i zasluženo je dobio žuti karton.

9' - Nova šansa za Slovan! Sada je s distance šutirao Lovat, no Marić je krajnjim naporom uspio odbraniti. Lopta je otišla u korner, no nakon ubačaja sa strane, nije bilo opasnosti po gol Plemića.

Slovan - Zrinjski 1:0 (Čavrić 5')

5' - Goooooooooool! Slovan je došao u vodstvo od 1:0! Strijelac pogotka je Čavrić, koji je tako na najbolji mogući način otvorio utakmicu za domaći tim. Ostao je sam na drugoj stativi i bez većih problema pogodio za 1:0. Sada Slovan ima ukupno vodstvo od 2:0.

2' - Odmah je Slovan mogao postići gol! Nakon centaršuta s desne strane, lopta je prešla preko golmana Zrinjskog, ali sa svega nekoliko metara Kucka nije uspio pogoditi.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli nogometaši Slovana.

20:29 - Igrači su izašli na teren, sve je spremno za početak utakmice.

20:25 - Zrinjski će u Bratislavi imati i veliku podršku budući da su navijači mostarskog kluba već kupili 500 ulaznica.

20:20 - Prvak Slovačke je prošlog utorka u Mostaru savladao bh. prvaka rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Zuberu Sharani u 53. minuti.

20:10 - Glavni sudija meča je Jeremie Pignard iz Francuske, a pomagat će mu sunarodnjaci Aurelien Drouet i Laurent Coniglio. Četvrti sudija je Bastien Dechepy, također iz Francuske, a u VAR sobi su Pierre Gaillouste i Eric Wattellier.

20:00 - Šta večerašnji meč znači za Zrinjski?

Zrinjski će večeras pokušati stići taj zaostatak i proći dalje, te na taj način osigurati minimalno igranje grupne faze Konferencijske lige. No, čak i u slučaju poraza, Zrinjski će imati dvije šanse za ulazak u grupe Konferencijske lige.

Porazom od Slovana ispao bi u treće pretkolo Evropske lige gdje ga također pobjeda nad Breidablikom ili Copenhagenom vodi u grupe KL-a, a čak i u slučaju poraza tada, igrao bi play-off za ulazak u grupe KL-a.

Naravno, Plemići imaju teoretsku šansu ući i u grupnu fazu Lige prvaka ili Evropske lige, no to je zaista teško očekivati čak i u slučaju prolaska Slovana s obzirom na kvalitet ekipa na koje bi eventualno naišao u play-offu.

Poznati su sastavi

20:00 - Za Slovan od prve minute igraju: Borjan, Lovat, Bajrić, Kashia, Pauschek, Savvidis, Kankava, Kucka, Zuberu, Weiss i Čavrić.

Zrinjski meč počinje u sastavu: Marić, Memija, Jakovljević, Barišić, Ćorluka, Kožulj, Čanađija, Stanić, Ćuže, Tičinović i Bilbija.
Na klupi bh. prvaka su: Soldo, Niron, Marin, Jukić, Zlomislić, Sabljić, Kiš, Malekinušić, Ramić, Ivančić, Batarelo i Senić.

20:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos uzvratne utakmice 2. pretkola Lige prvaka između Slovana i Zrinjskog. Susret se igra s početkom u 20 sati.