Premijer liga BiH
5

Tok utakmice: Sloga - Sarajevo 1:0

H. H.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Na stadionu "Dr. Milan Jelić" igrala se utakmica 14. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sloge Meridan i Sarajeva (1:0), a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Sloga - Sarajevo 1:0 (Basrak 74')

90' - Igrat će se četiri minute nadoknade.

89' - Udarac Avramovskog glavom je izblokiran.

87' - Sloga je pragu velike pobjede, a sve je manje vremena za goste da izbjegnu poraz.

81' - Redaju se žuti kartoni na obje strane, igrači Sarajeva su nezadovoljni arbitražom Njegomirovića.

Sloga - Sarajevo 1:0 (Basrak 74')

74' - GOOOOOOOOL! Sloga vodi 1:0. Kulenović je ubacio, a Basrak glavom matirao Šahinovića. Prethodno sudija Njegomirović nije dosudio očigledan prekršaj za Sarajevo, a u nastavku akcije je pao pogodak.

71' - Velika šansa za Slogu! Nakon greške Džafića Kulenović je bio sam iskosa ispred gola, ali u posljednji čas ga je izblokirao sjajni Đokanović.

68' - Nova dobra šansa za Sarajevo! Suljić je sjajno uposlio Varešanovića, ali mladi igrač Bordo tima nije najbolje zahvatio loptu.

63' - Još jedna šansa za Džafića, ali dobro brani golman Sloge. Sarajevo je krenulo po gol za pobjedu.

61' - Kakva šansa za Ikića! Nakon jedne dubinske lopte prošao je golmana i imao je praznu mrežu ispred sebe, ali je oklijevao i sustigli su ga igrači Sloge i izblokirali. Gotovo nerealan promašaj, na klupi Sarajeva su se svi uhvatili za glavu.

61' - Trostruka izmjena u Sarajevu. U igri su Mulahusejnović, Avramovski i Džafić, a izašli su Čirjak, Ahmetović i Čataković.

54' - Utakmica je zakratko prekinuta zbog reflektora koji se ugasio. Ipak, sudija je dao dozvolu da se meč nastavi, iako jedan dio terena nije osvijetljen.

51' - Nema uzbuđenja u uvodnim minutama nastavka.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

Sloga - Sarajevo 0:0

40' - Finiš prvog poluvremena, nema golova, ali gledamo dobru utakmicu.

36' - Kakva šansa za Slogu! Nakon auta lopta je došla do Kulenovića, ali izvanredni Šahinović je odbranio njegov udarac iz blizine.

33' - Mustafić je šutirao sa 30 metara iz slobodnog udarca, a lopta je zakačila nekoga i zamalo prevarila golmana Sloge koji je ipak odbranio uz malo problema.

32' - Zajić je dobio još jedan žuti karton kod domaćih.

30' - Žuti karton za Kujundžića u redovima Sloge.

25' - Sloga je možda i konkretnija do sada, iako Sarajevo ima veći posjed lopte.

21' - Kakva šansa za Slogu! Nakon kornera lopta je na putu do gola pogodila Traku i prohujala je pored stative.

19' - Igra se ofanzivno s obje strane, gledamo jako dobru utakmicu, samo nedostaju golovi.

14' - Sloga je izvela prvi korner, ali odbrana Sarajeva nije imala problema.

12' - Mustafić je snažno šutirao iz daljine, ali ravno u Đulčića.

9' - Kakav promašaj Ahmetovića! Iskusni napadač je izašao sam pred golmana Sloge, ali je šutirao visoko preko gola.

8' - Milaković je šutirao sa 20-ak metara, ali Šahinović je dobro odbranio.

4' - Nakon prekida Đokanović je u posljednjem trenutku izbacio loptu ispred nogometaša Sloge koji je io sam na petercu.

2' - Pritisak Sarajeva od samog početka, izveli su još jedan korner, ali odbrana domaćih je pravovremeno reagovala.

1' - Počela je utakmica, Sarajevo je odmah izvelo korner, ali nije bilo opasnosti.

17:55 - Igrači predvođeni sudijom Aleksandrom Njegomirovićem iz Prnjavora izlaze na teren.

17:50 - U prvoj utakmici na Koševu Sarajevo je pobijedilo 4:2.

17:45 - Dudić je sretan nakon pobjede protiv Borca u prošlom kolu (1:0) kojom je prekinuta užasna rezultatska serija Sarajeva. Na krilima te pobjede Dudić se nada početku niza dobrih rezultata.

"Jako mnogo nam je značilo na mentalnom planu. Vidim i po momcima, na početku sedmice kao da im je pao teret s leđa. Vidjeli smo koliko je bilo važno dobiti utakmicu po igri u drugom poluvremenu. Odustali smo skroz od plana i ovo je možda 50 posto mogućnosti. Odigrali smo puno boljih utakmica ove sezone u kojima nismo osvajali bodove. Prvo poluvrijeme protiv Borca možemo biti zadovoljni do postignutog pogotka. Vidjelo se da smo imali strah da ne napravimo neku glupost", rekao je Dudić i o ekipi Sloge nastavio:

"Pogotovo na domaćem terenu dobro igraju. Dobili su Zrinjskog i Veleža i to nam daje znak da se radi o dobroj ekipi. Dobro se brane, postave svi iza lopte. Imaju naprijed Kulenovića koji je među boljim napadačima u ligi. Upoznat ćemo momke s kvalitetom Sloge i ovo će biti drugačija utakmica nego u prvom dijelu sezone. Probat ćemo da na osnovu ove utakmice protiv Borca da pobijedimo i dođemo na mjesto na tabeli gdje pripadamo."

17:40 - Bordo tim se nada da konačno može uvezati dvije pobjede i potvrditi tri boda osvojena u prošlom kolu protiv Borca.

17:35 - Trener Sarajeva Feđa Dudić nije mijenjao sastav koji je u prošlom kolu pobijedio Borac.

Za Sarajevo igraju: Šahinović, Trako, Čataković, Đokanović, Varešanović, Ahmetović, Tomašević, Čirjak, Ikić, Mustafić, Suljić.

Sloga nastupa u sastavu: Đulčić, Zajić, Popara, Milaković, Krstovski, Kujundžić, Čolić, Stapić, Ristić, Milanović, Kulenović.

17:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 14. kola nogometne m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sloge Meridan i Sarajeva. Susret se igra na stadionu "Dr. Milan Jelić" s početkom u 18 sati.