Euro 2020
0

Tok utakmice: Nizozemska - Češka 0:2

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U terminu od 18 sati igrao se duel osmine finala Evropskog prvenstva u nogometu između selekcija Nizozemske i Češke, a tekstualni prijenos susreta iz Budimpešte mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Nizozemska - Češka 0:2 (Holes 68', Schick 80')

90+6' - To je to od današnje utakmice, Češka ide u četvrtfinale Eura gdje će igrati protiv Danske!

90+4' - Sve manje vremena za Nizozemsku, čini se da su završili nastup na Euru nakon što su u grupnoj fazi ostvarili tri pobjede.

90' - Igrat će se šest minuta sudijske nadokande.

89' - Napada Nizozemska, ali nema prave šanse pred golom Češke.

84' - Žuti karton za De Jonga zbog protesta prema sudiji. Sve manje vremena za Nizozemsku kojoj što prije treba gol kako bi se vratili u meč.

Nizozemska - Češka 0:2 (Schick)

80' - Gooooooooooool! Češka postiže drugi pogodak, sada je strijelac Schick koji je sjajno pratio akciju i lijevom nogom poslao loptu u mrežu.

78' - Još jedan pokušaj Češke, ali opet brani golman Stekelenburg.

78' - Soucek je šutirao, golman Nizozemske lagano brani.

70' - Sudija je poslao igrače na pauzu. Nakon što se igra nastavi, očekuje nas žestok duel do kraja meča. Podsjećamo, Nizozemci nakon crvenog kartona De Ligta imaju igrača manje.

Nizozemska - Češka 0:1 (Holes)

68' - Gooooooooooool! Češka dolazi do vodstva. Strijelac gola je Holes koji je ostao sam na drugoj stativi i neometan glavom pogodio za 1:0.

65' - Velika šansa za Češku! Kaderabek je bio sam na lijevoj strani, ali mu je udarac blokirao jedan igrač na putu prema golu.

57' - Coufal je dobio žuti karton odmah u narednom napadu i to nakon što je srušio Dumfriesa.

55' - Crveni karton za De Ligta! Nizozemska s igračem manje do kraja utakmice.

53' - De Ligt je dobio žuti karton nakon što je kao zadnji igrač igrao rukom. Sudija će provjeriti ovu situaciju, moguće da će pokazati i crveni karton štoperu Juventusa.
52' - Najbolja šansa na utakmici! Sjajni Malen (Nizozemska) je probio kroz odbranu Češke, izašao sam ispred golmana Vaclika, a kada ga je pokušao zaobići izgubio je loptu. Morao je napadač PSV-a ovo bolje završiti...
46' - Odmah na početku drugog poluvremena Dumfries je dobio žuti karton.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, s centra su krenuli igrčai Nizozemske.

Prvo poluvrijeme

[TWITTER]1409192427139837962[/TWITTER]

Nizozemska - Češka 0:0

45+2' - Velika šansa za Nizozemsku! Depay je dodao do Van Aanholt, a on iz neposredne blizine šutira pored gola.

45' - Igrat će se još dvije minute sudijske nadoknade.

39' - Odmah opasan napad na drugoj strani, probio je Dumfries, ali nije uspio pronaći nikoga od svojih saigrača u petercu.

Nizozemski igrači i navijači odlučili su zastavama u duginim bojama podržati kampanju OneLove, dok je UEFA bila prisiljena poreći da zaustavlja navijače u prikazivanju pro-LGBTQ+ simbola u Budimpešti.

38' - Velika šansa za Češku, Barak je izašao sam s desne strane, ali je loše šutirao i nabio loptu preko gola.

31' - Velika šansa za Nizozemsku, šutirao je Malen, ali Kalaš sjajno blokira u posljednji trenutak.

28' - Prvi pokušaj Schicka, probao je iz daljine, ali golman Nizozemske brani.

22' - Prva šansa za Češku. Sevčik je ubacio s desne strane u peterac nizozemske reprezentacije, a tamo Souček u padu glavom nije najbolje zahvatio loptu.

18' - Probio je sada Van Aanholt po lijevoj strani, ali njegov centaršut izbija odbrana Češke.

13' - Nova šansa za Nizozemsku, sada je Dumfries otišao na lijevu stranu, ušao u priliku nakon što je loše istrčao golman Češke, ali iz teške pozicije nije pogodio prazan gol nego je njegov udarac blokiran.

11' - Žestok pritisak Nizozemske u ovim trenucima.

8' - Prva šansa za Nizozemsku, pokušali su De Ligt i Depay, ali nije bilo promjene rezultata.

2' - Uzvratio je Holes udarcem iz velike daljine, ali lopta ide preko gola.

1' - Prvi opasan napad Nizozemske, Malen je ubacio s lijeve strane, ali Dumfries kasni na drugoj stativi.

1' - Utakmica je počela!

17:55 - Igrači izlaze na teren, slijedi intoniranje himni, a nakon toga i početak utakmice. Podsjećamo, plasman u polufinale su već osigurale reprezentacije Danske i Italije.

17:53 - Glavni sudija današnjeg meča je Sergei Karašev iz Rusije.

17:45 - Navijači nogometne reprezetnacije Nizozemske fantastično se zabavljaju u Budimpešti uoči utakmice njihovog tima protiv Češke u okviru osmine finala Eura.

Najava

17:40 - Nizozemci nakon sjajne grupne faze u kojoj su ostvarili sve tri pobjede s velikim nestrpljenjem očekuju prvi duel u nokaut fazi, a s obzirom na žrijeb, njima je već sada otvoren put prema polufinalu.

Pobjednik ovog meča će u četvrtfinalu igrati protiv Danske, a za razliku od Nizozemske koja je bila apsolutno dominantna u svojoj grupi, Česi su do druge faze prošli s četiri osvojena boda u grupi sa Engleskom, Hrvatskom i Škotskom.

Nakon što su u prvom meču pobijedili Škotsku sa 2:0, Česi su remizirali sa Hrvatima rezultatom 1:1, a u posljednjem kolu doživjeli su minimalan poraz od Engleske.

Što se tiče postava, Nizozemci ne mogu računati samo na povrijeđenog Luuka de Jonga, dok za Češku neće igrati Jan Boril koji je u grupnoj fazi dobio dva žuta kartona.

Najbolji češki igrač dosadašnjeg dijela turnira je napadač Bayer Leverkusena Patrik Schick koji je postigao tri gola, dok su se u Nizozemskoj istakli Georginio Wijnaldum s tri pogotka te Memphis Depay koji je postigao dva pogotka.

17:30 - Pobjednik ovog duela u četvrtfinalu će igrati protiv Danske koja je u subotu s ubjedljivih 4:0 pobijedila Vels.

Sastavi

17:30 - Nizozemska: Stekelenburg, de Vrij, de Ligt, Blind, Dumfries, Frenkie de Jong, de Roon, van Aanholt, Wijnaldum, Depay i Malen.

Izmjene: Veltman, Ake, Wijndal, Berghuis, Promes, Krul, Klaassen, Gravenberch, Weghorst, Bizot, Timber i Gakpo.

Za Češku igraju: Vaclik, Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek, Sevcik, Soucek, Masopust, Holes, Barak i Schick.

Izmjene: Brabec, Krmencik, Jankto, Mandous, Hlozek, Vydra, Kral, Mateju, Koubek, Pekhart, Pesek i Sadilek.

17:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u nogometu između selekcija Nizozemske i Češke. Susret se igra na Puškaš Areni u Budimpešti s početkom u 18 sati.