Nogomet
2

Tok utakmice: BiH - BiH U21 2:1

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna A reprezentacija BiH i U21 reprezentacija naše zemlje su na stadionu Grbavica od 19:30 sati odigrale prijateljsku utakmicu, koja je poslužila kao provjera za oba tima uoči predstojećih kvalifikacijskih susreta.

90' Kraj utakmice, BiH - BiH U21 2:1. 90' Pritisak mlade reprezentacije, ali bez željenog rezultata. 87' Duga akcija Sušićeve ekipe završava gol-autom. 84' Pandža isključen zbog drugog žutog kartona. 82' Igrači A reprezentacije stvaraju šanse, ali mladi tim odolijeva napadima. 78' Višća izlazi sam pred golmana Pirića, ali je dosuđen ofsajd. 75' Šunjić je u ovoj utakmici sjajnim reakcijama prekidao napade mladog tima. 73' Sesar dobro šutira, ali lopta odlazi iznad Pirićevog gola. 72' Dobar napad mlade reprezentacije je upopastio Travančić. 71' Duge akcije A tima, steže se obruč oko gola Pirića. 68' Centaršut mujdže, ali problema za golmana Pirića nije bilo. 65' Mujdža šutira visoko preko gola.

64'. Svraka promašio s pet metara. Propuštena velika prilika za A tim. 61' Centaršut Višće, no, lopta završava u rukama golmana mladog tima Pirića, koji je zamijenio Jajala. 59' Dobra lopta Lulića u šesnaesterac, ali se Višća i Vršajević nisu snašli. Ostaje 2:1. 58' Višća ne uspijeva postići pogodak za A tim. 57' Prekršaj za mladi tim, dobar pokušaj Kvesića, ali Fejzić brani njegov udarac. 53' Brzo izveden slobodan udarac i prilika za VIšću, koji ne uspjeva zatresti mrežu mladog tima. 51' Korner za mladi tim, ali prilike za gol nije bilo. 50' Prilika za Svraku, ali lopta odlazi pored gola. 49' Slobodan udarac Kvesića pogađa živi zid. 46' Svraka, Mujdža i Lulić su novi igrači u A timu.Jagodić je zamijenio gotovo cijeli mladi tim. 46' Počelo je drugo poluvrijeme. Oba selektora su napravila izmjene u timu

45' Kraj prvog poluvremena. A tim vodi rezultatom 2:1. 45' Prekršaj nad Kovačevićem. Čini se da je povrijeđen, 44' Centaršut Pjanića, Jajalo sjajno reaguje i otklanja opasnost ispred svog gola. 44' Kovačević dobio žuti karton nakon prekršaja nad Višćom. 42' Gooool. Džeko pogađa za 2:1 nakon lijepe asistencije Višće. 38' Duljić šutirao preko Begovićevog gola. 40' Slobodan udarac za A tim zbog prekršaja nad Pjanićem 35' Goooool. Arežina poravnava na 1:1 sjajnim pogotkom. Lijepu akciju mladog tima je završio majstorskim golom. Asistent je bio Jevtić. 35' Šunjić spriječio napad mlade reprezentacije. 34' Jevtić neprecizno šutira sa više od 30 metara. 32' Pjanić dobro centrira, međutim, lopta ne dolazi do igrača A tima.

32' Igra se uglavnom na polovini mlade reprezentacije. Jagodić traži bolju igru svojih igrača. 27' Mladi reprezentativac Cimirot je u nekoliko navrata spretno zaustavio igrače A reprezentacije. 26' Pjanić šutirao sa tridesetak metara iz slobodnog udarca, nema problema za Jajala. 25' Prilika za mladi tim, ali nema promjene rezultata. 22' Gooooool. Sjajan pogodak Ibričića. Jajalo je ovog puta bio nemoćan. 21' Prilika za mladi tim, ali akcija prekinuta zbog ofsajda. 20' Dobra akcija A tima, Džeko u ofsajdu. 19' Korner izveo Ibričić, opasnost otklonjena ispred gola mladog tima. 19' Sjajan udarac Višće, Jajalo ponovo spašava svoju mrežu. 18' Mladi tim ne uspijeva ozbiljnije zaprijetiti Begoviću. 16' Ova utakmica je ujedno debi za Seada Hajrovića u dresu mlade reprezentacije. 15' Vršajević dobio žuti karton zbog prekršaja, slobodan udarac za mladi tim. Arežina šutirao preko Begovićevog gola. 14' Prilika za A tim preko Višće, ali je golman Jajalo sačuvao svoju mrežu. 13' Mladi tim se oslobodio pritiska starijih kolega. 12' Jevtić šutirao visoko preko Begovićevog gola. 9' Mladi reprezentativci za sada bezuspješno pokušavaju pronaći put do Begovićevog gola. 9' Pjanić je u nekoliko navrata pokazao svoje vještine i sjajno proigrao svoje saigrače. 8' Džeko šutira, ali golman U21 tima brani njegov udarac. 7' Neuspješna akcija Džeke i Medunjanina. 6' Zasad A reprezentacija ima inicijativu na terenu. 5' Pjanić izveo korner, Zukanović šutirao neprecizno. 3' Nakon Pjanićevog izvođenja kornera, Ibričić se našao u ofsajdu. 2' Prilika za Višću, ali je opasnost otklonjena. 1' Prekršaj na Pandži na sredini terena. 0' Počela je utakmica na Grbavici.

  • Od prve minute za U21 reprezentaciju će zaigrati Jajalo, Kovačević, Mešanović, Maletić, Grahovac (kapiten), Hajrović, Bevab, Duljević, G. Cimirot, Jevtić, Arežina.
  • Za A reprezentaciju BiH će nastupiti Begović, Vršajević, Pandža, Šunjić, Višća, Pjanić, Ibričić, Zahirović, Medunjanin, Zukanović, Džeko (kapiten).
  • U toku je intoniranje himne BiH.
  • Igrači naše dvije reprezentacije izlaze na teren.
  • Spahić je povrijeđen, Rahimić još uvijek nije stigao na okupljanje zbog obaveza u svom CSKA, a nema ni Ibiševića koji sutra u dresu Stuttgarta igra finale njemačkog kupa. Nakon toga će se i on pridružiti Zmajevima na pripremama.
  • Na stadionu Grbavica će utakmicu pratiti nešto više od 3.000 gledatelja.
  • Ovaj susret će koristiti kao priprema obje reprezentacije za kvalifikacijske utakmice. Mladi reprezentativci namjeravaju pružiti jak otpor izabranicima selektora Safeta Sušića.
  • Dobrodošli na direktni tekstualni prenos utakmice BiH - BiH U21. Do početka susreta je ostalo desetak minuta. Igrači oba tima se zagrijavaju na terenu, dok publika polako pristiže na stadion Grbavica.