Liga prvaka
0

Timişoara pobijedila Šahtar

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši ukrajinskog Šahtara iz Donjecka, pobjednici Kupa UEFA-e iz prošle sezone, iduće neće igrati u Ligi prvaka. U trećem su iz pretkolu izbacili rumunjski prvaci.

U Temišvaru je FC Timişoara sačuvala pozitivan (2-2) rezultat iz prve utakmice, otprije sedmicu dana u Ukrajini, gdje se sastav koji kapetanski predvodi Darijo Srna spasio od poraza golom u 86. minuti. U Rumunjskoj je završilo bez golova (0-0).

Imali su prilika Ukrajinci, ali su ih imali i domaći nogometaši. Darijo Srna u 85. je minuti vrlo dobro pucao iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, ali mu je golman Costel Pantilimon skinuo loptu ispod grede. U akciji koja je uslijedila hrvatski je reprezentativac dobio žuti karton zbog namjernog prekršaja (opstrukcija rukom) nad protivničkim igračem u kontranapadu na sredini terena.

Još minutu kasnije domaći su propustili idealnu priliku za pogodak. Kostarikanski napadač Winston Parks zaobišao je golmana Pjatova, ali su uklizavanjem siguran gol spasila dvojica Šahtarovih braniča.

Sastav iz Donjecka tako će se i tokom sezone koja je upravo počela morati nastaviti boriti u Europa ligi, slijednici Kupa UEFA-e, kojega su osvojili prošlog proljeća. Ukrajince je ponovno skupo koštao neuvjerljivi start u sezonu.

U četvrto se pretkolo natjecanja plasirao i bugarski prvak Levski, koji je na svom stadionu u Sofiji pobijedio azerbajdžanski Baku 2-0. U prvom je dvoboju bilo 0-0.

Do 81. minute u gostujućim je redovima igrao bivši veznjak Intera iz Zaprešića, Ernad Skulić.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvratne utakmice:

BATE Borisov – Ventspils 2-1, prva utakmica 0-1 (Krivec 43, 57 / Tigirlas 14)

Dinamo (M) – Celtic 0-2, 1-0 (McDonald 45, Samaras 90+1)

Levski - Baku 2-0, 0-0 (Jovov 64, G. Hristov 80)

Timişoara - Šahtar 0-0, 2-2