Britanci ogorčeni
35

Tijelo Emiliana Sale još nije pronađeno, a već stižu prijetnje tužbama

Klix.ba
Nantesovi navijači se koreografijom prisjetili Sale (Foto: EPA-EFE)
Nantesovi navijači se koreografijom prisjetili Sale (Foto: EPA-EFE)
Nesretni nogometaš Emiliano Sala zbog tragedije nikada neće nastupati za Cardiff, čiji je nedavno član postao, ali njegov bivši klub Nantes zaprijetio je velškoj ekipi tužbom, iako njegovo tijelo još nije pronađeno, piše Mirror.

Naime, Nantes je uputio mail prošlog četvrtka u kojem zahtijevaju da im isplate dogovorenu odštetu te su im zaprijetili poduzimanjem daljnjih koraka ukoliko u roku od deset dana na račun ne uplate prvu od tri rate.

S druge strane, u Cardiffu su odlučili sve stopirati dok se ne utvrdi ko je kriv za tragediju, a Mirror ističe da su u velškom klubu spremni ispuniti svoje obaveze.

U isto vrijeme navode kako su u klubu ogorčeni zbog trenutka u kojem je upućen zahtjev.

Podsjetimo, u olupini aviona kojim je letio argentinski nogometaš pronađeno je ljudsko tijelo, ali i dalje nije poznato radi li se o tijelu Sale ili pilota Davida Ibbotsona, jer je operacija izvlačenja još uvijek u toku.

Ostaci aviona pronađeni su u nedjelju na dnu La Manchea u potrazi finansiranoj s 300.000 eura privatnih sredstava, uz pomoć dva plovila koja su sonarom pretraživala dno Engleskog kanala, u suženom području veličine četiri kvadratne milje.