Navjeća zvijezda Celtica
171

Tierney: Ne poznajemo nijednog igrača Sarajeva, ali znamo da će im odbranu biti teško probiti

E. B.
Kieran Tierney (Foto: EPA-EFE)
Kieran Tierney (Foto: EPA-EFE)
Kieran Tierney, najveća zvijezda Celtica, govorio je za klupsku stranicu nakon što je škotski klub izvukao Sarajevo u prvom pretkolu Lige prvaka.

Igrači Celtica su od jučer u trenažnom procesu, a Tierney smatra kako su tri sedmice dovoljne da se ekipa spremi za duel protiv prvaka Bosne i Hercegovine.

"Pauza je kratko trajala, tako da se nismo zapustili tokom odmora i došli smo manje-više fizički spremni i u dobroj kondiciji", rekao je Tierney i dodao:

"Ovu sedmicu se spremamo kod kuće i potom idemo u Austriju na nastavak priprema i siguran sam da ćemo biti spremni za izazove koji nam slijede", dodao je 22-godišnji lijevi bek.

Tierney je istakao kako ne poznaje dovoljno Sarajevo, ali da smatra kako utakmice neće biti nimalo lagane.

"Ne postoje više lagane utakmice niti slabe ekipe. Svaka ekipa zna igrati nogomet. Ako ništa, svaka ekipa se zna organizovano braniti. Tako i mi znamo da će odbranu Sarajeva biti teško probiti. Idemo u nepoznato, ne poznajemo nijednog njihovog igrača. Pred nama je težak zadatak, ali mi smo Celtic i moramo pobjeđivati i proći dalje i to i planiramo napraviti. U novu sezonu ulazimo na krilima osvojene trostruke krune i želimo nastaviti pobjeđivati", rekao je Tierney.