Komentari (512)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrvat sam, živim od rođenja u BiH, moji preci su iz Hrvatske došli u BiH. Stava sam da se ovo sa Thompsonom nije trebalo desiti - prvo ,njemu samom poznata je reputacija koju ima, a drugo, reprezentacija je trebala ostati ideološki potpuno neutralna. Međutim, Thompson vrlo vješto manipulira emocijama ljudi kroz domoljublje. Problem je tu. Takođe se moram izjasniti o etiketiranju kompletne hrvatske nacije, kao ustaša, od strane komentatora na Klixu. Vrlo, vrlo nepromišljeno.
I zaboravili ste reći da hrvatska nije samo domovina hrvatskog naroda. Tu žive takođe i drugi narodi... Srbi, Bosanci, Italijani, Mađari... i onda kod ovako velikog sportskog uspijeha dođe nacionaslista koji svojim pjesmama provocira druge... užasno!! Navijao sam za Hrvatsku, ali od danas više ne.
Što se praviš blesav kad su ga dalić i modrić zvali. Nije on kriv nego vaše ustaško domoljubje.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Nisam navijao za njih ni u jednoj utakmici, pa ni u uzadnjoj, gdje su izgubili. Imam respekta prema njima kao fudbalerima, i njihovoj domovini. Ali da gajim neku naklonost ili ljubav prema njima, nikako. Stotinama godina pokusavaju da nas ukrote, okupiraju, pobiju i istjeraju kao i komsije sa istoka. Bosna je jedna jedina, bez obzira koje smo vjere.
Sve lijepo rečeno. Zaboravio si dodati da Osmanlije nisu pokušavali ukrotiti, okupirati, pobiti i istjerati kršćane. To se nikako nikad nije dogodilo ni u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Mađarskoj, itd itd sve su cvijećem darivali pa im se zemlje dobrovoljno podložile.
https://youtu.be/DQvCRFT1vls
Nisu mi jasni oni koji se bune zbog Thompsona. Hrvatski pjevač, Hrvati ga vole, branio je Hrvatsku dok su mnogi ovdje klicali JNA i željeli da se vrati Jugoslavija. Šta bi htjeli? Da Hrvatima pjeva Zdravko Čolić "Druže Tito mi ti se kunemo" ili Brena "Jugoslovenku" i "Živela Jugoslavija"?
To je naša domaća ustaša!!!
Sve same ustaše.....
balkan ko balkan....kuce bez fasada....zime sa slabim grijanjem....losi putevi i ostala infrastruktura...djeca bez buducnosti....losa medicinska njega...losi drzavni aparati....nepotizam....nezaposlenost....lopovluk....ali se svi upale na nacionalizam kao da od toga zive...ostace pazuh evrope bili dio EU ili ne.....
Ne stavljaj u isti koš Bosnu i Hercegovinu s Hrvatskom. Hrvatska je stoljeće ispred nas.
Krst je istog oblika ko zna razumice !
Pjevao je pjesmu "Lijepa li si"...ne znam sta je tu kontroverzno...spominju se sve hrvatske zemlje npr. SLAVONIJA ,DALMACIJA,ISTRA,ZAGORJE I HERCEG-BOSNA...(kao regije gdje od stoljeca sedmog zive Hrvati) ....sta je tu fasisticko...fasistoidni ste svi vi koji to pokusavate negirati...
@marijanb14 Mars ustašo u 3 pm....
@Serbinator Hrvatsko ime.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tamam rece intonaciju,nesto ga pokosi.😉
Balije na aparatima sto hrvati u bosni ne zele da budu balije haha.
Džaba što ne žele, kad je na svačije pitanje "Gdje si rođen" odgovor Bosna :)
@HogluLobi Hercegovac nikad neće reći za svoj kraj da je Bosna.
nek im jaran Dodik pjeva i navija za njih...i ostali Dodikovci...
....ja sto zena voli popitiiiiiii....
Volim Thompsona! Volim HercegBosnu!
I ja volim Bleiburg,Goli otok i Tita steta sto vas nije vise tamanio
ne ne ne. nema hejtovanja narode. sami ste to htjeli. prije je ovo bilo strogo zabranjeno a sada je pozeljno i ocekivano. ustase ustase, cetnici cetnikuju, balije balinduju. svako ima svoje. eto vam sad :P
Da li je komentatorima koji se upinju od muke da generaliziraju hrvatski narod i prišiju mu epitet ustaša poznato kako je kraljica bh. folka, g-đa Hanka Paldum, jučer bila gošća na rođendanu, kako to kažu Klix komentatori, ustaše (i pri tome, što je zasta nepobitno, i presuđenog kriminalca) Zdravka Mamića i pjevala. Pjevala ? Pjevala. :-D http://depo.ba/clanak/177994/slavilo-se-i-u-medugorju-hanka-paldum-pjevala-na-festi-zdravka-mamica
@b1ackfie1der Ma, jok, naravno da nije. Samo što to značajan broj Klixovih komentatora ne kopča. Lakše metar u guzicu, no cent u glavu, pa to ti je.
Bosnjaci vole ustase.