Nogomet
0

Thomas Schaaf u Wolfsburgu?

Totalsport
Nakon što je trener njemačkog nogometnog prvoligaša Wolfsburga Felix Magath objavio da od sljedeće sezone sjeda na klupu Schalkea, u Wolfsburgu užurbano traže novog trenera.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za upražnjeno mjesto je sadašnji trener Werdera Thomas Schaaf. Kako javlja njemački Bild, pregovori su već u tijeku i suradnja je moguća.

Schaaf nije želio komentirati napise, ali bez obzira što ima ugovor do 2010. ranije je često znao izjaviti da ne mora zauvijek ostati u Bremenu i da može zamisliti treniranje nekog drugog kluba.

Wolfsburg se čini kao dobra opcija jer bi i tamo imao mir od strane uprave koja se ne miješa treneru u posao, baš kao što je slučaj i u Bremenu, a dodatna pogodnost je i bolja platežna moć "vukova" iza kojih stoji Volkswagen, te nisu prisiljeni kao Werder svake godine prodavati najbolje eksponate.

Schaaf je preuzeo Werder prije točno 10 godina, a u tom je razdoblju osvojio jedan naslov prvaka i dva kupa. Ove sezone ima priliku još poboljšati taj učinak jer se bremenski klub plasirao u finale njemačkog Kupa i finale Kupa UEFA-e.