Nogomet
48

Thomas Müller: Moj klub je Bayern Munchen

Anadolija
Thomas Muller (Foto: EPA)
Thomas Muller (Foto: EPA)
"Moj klub je Bayern Munchen", poručio je njemački reprezentativac i član "Bavaraca" Thomas Müller i tako negirao navode o njegovom prelasku u engleski Manchester United.

Müller je u intervjuu za njemački sportski magazin Sportbild također kazao da kada je u pitanju produženje ugovora u Bayern Munchenu novac je u drugom planu. 

Na pitanje o navodima njegovog prelaska u "crvene đavole", Müler je odgovorio:

"Svjestan sam da prelaskom u neki drugi klub teoretski mogu vise zarađivati. Cifre koje su nudili strani klubovi su zaista bila astronomske. Ali, ono što mogu reći jeste da ja zaista nisam htio preći u drugi klub jer moj klub je Bayren Munchen." 

Kazavši kako u principu jeste pregovarao s drugim klubovima, ali i dodao da mu je njegov trenutni klub dao signal da s njim želi dugoročno sarađivati. 

Müller je kazao da nakon što su zvaničnici Bayern Munchena kazali da "Thomas Müller pripada Bayernu i nikakav transfer nije u pitanju", za njega je stvar bila završena. 

Thomas Müller je na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici za Elf postigao pet golova te ponio titulu najboljeg strijelca. Također, na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu Müller bio strijelac pet pogodaka što je Njemačkoj pomoglo da postane šampion. 

Müller, koji je inače ponikao u podmlatku njemačkog prvaka, od 2008. godine na ovamo odigrao je 165 utakmica, a postigao je 58 golova.