Reprezentacija Francuske
0

Thierry Henry spreman za klupu

Totalsport
Thierry Henry (Foto: AP)
Thierry Henry (Foto: AP)
Thierry Henry, nogometaš koji je za francusku reprezentaciju odigrao 121 utakmicu i zabio rekordan 51 gol, spremno prihvata vjerovatnu činjenicu da će na Svjetskom prvenstvu grijati klupu "tricolora".

Takav se zaključak može izvesti na osnovi tri pripremne utakmice koje su Francuzi odigrali za Svjetsko prvenstvo. Pobijedili su Kostariku s 2-1, odigrali s Tunisom 1-1, a u petak su se propisno izblamirali porazom od Kineza 1-0, iako je Kina nastupila u nekompletnom sastavu.

U svakom slučaju, Henry ni u jednoj od te tri utakmice nije bio u početnoj postavi. Očito je da ga status rezerve čeka i na Mundijalu.

"U nogometu postoji logika. U posljednja četiri mjeseca nisam igrao baš često u svom klubu Barceloni. Trenutno postoji igrač koji je ispred mene u planovima selektora, a to je Nicolas Anelka. Ja to prihvatam", kaže 32-godišnji Henry.

Selektor Raymond Domenech, kojeg će nakon Mundijala na klupi zamijeniti Laurent Blanc, teško može podnijeti jedan dan u kojem neće novinarima ponuditi svoju ironiju. Tako je na pitanje da li je Francuska spremna za nastupe u grupi A, u kojoj su još domaćin Južnoafrička Republika, Meksiko i Urugvaj, spremno odgovorio: "Nadam se da nismo spremni!"

Nakon što su ga novinari pogledali "kao tele u šarena vrata", ponudio je dodatak. "Nije sada trenutak u kojem trebamo biti spremni, već kada na red dođe prva utakmica, 11. juna protiv Urugvaja. Još nam je ostalo sedam dana da popravimo neke finese."