Raymond Domenech
0

"Morat ću nabaviti pištolj"

Totalsport
Raymond Domenech
Raymond Domenech
Selektor francuske nogometne reprezentacije Raymond Domenech kaže da će za mjesec dana biti pametniji nego danas, kada je u pitanju odabir igrača za Svjetsko prvenstvo.

Francuska je na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj završila takmičenje već u grupi, a plasman na Svjetsko prvenstvo izborila je tek u kontroverznoj revanš utakmici dokvalifikacija protiv Irske na Stade de Franceu, u kojoj je uoči odlučujućeg pogotka ''tricolora'' Thierry Henry dva puta igrao rukom.

"Igrači moraju biti pametni i zaboraviti na svoj egoizam. Moraju shvatiti da je jedino ekipa bitna. Na Svjetskom prevnstvu ne nastupaju pojedinci, već ekipe. Ukoliko francuski reprezentativci to ne shvate, morat ću nabaviti pištolj", u svom karakterističnom, šaljivom stilu je poentirao Domenech.

Selektor koji je izrazito neomiljen među navijačima u svojoj zemlji, dodaje da bi bilo sasvim besmisleno već sada raditi popis za Mundijal.

"Na neki način, još uvijek sam dosta daleko od konačnog popisa. Kakve bi bilo koristi da ga sada sastavljam, kada se za mjesec dana dosta toga može promijeniti. Bilo je teško uopće i izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, a bit će jednako teško i odabrati ekipu za to veliko takmičenje. Kada imate toliko igrača koji su povrijeđeni, ili ne igraju puno u svojim klubovima, onda je puno toga otvoreno. Igrači su motor, oni su ti koji pokreću reprezentaciju", filozofski je završio Domenech.

Također je selektor dodao kako nije nemoguće da popis koji sastavi za mjesec dana dodatno promijeni uoči samog početka Svjetskog prvenstva ne budu li se igrači ponašali profesionalno.