Demantovao Mancinijeve navode
0

Tevez: Nikad nisam odbio zaigrati

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AP)
Carlos Tevez (Foto: AP)
Argentinski napadač Manchester Cityja Carlos Tevez demantovao je službenim saopćenjem optužbe trenera Roberta Mancinija da je odbio zaigrati u 2. kolu grupe A Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna.

"Razočaran sam jer se radi o Carlosu. U vrhunskom klubu se ne smije dogoditi da igrač odbije ući i pomoći saigračima. Ono što sam rekao Carlosu će ostati između nas. Ali, ako želimo napredovati kao ekipa, Tevez više ne smije igrati za nas. On je za mene završena priča", rekao je šokirani Mancini nakon utakmice u Minhenu u kojoj je City poražen s 2-0, a u kojoj je on želio uvesti Argentinca u igru u drugom poluvremenu ali je ovaj navodno odbio poslušnost.

"Želim se izviniti svim navijačima Manchester Cityja s kojima sam uvijek imao dobar odnos, za bilo kakvo nerazumijevanje koje se dogodilo u Minhenu. Oni znaju da uvijek dajem sve od sebe za klub kada sam na terenu. U Minhenu u utorak zagrijavao sam se i bio sam spreman za igru. Ovo nije pravo vrijeme da ulazim u detalje zašto se to nije dogodilo, ali želim istaknuti da nikad nisam odbio zaigrati. Došlo je do konfuzije na klupi i vjerujem da je moja pozicija pogrešno shvaćena. Gledajući prema naprijed, spreman sam igrati kada je potrebno i ispuniti svoju obvezu", objasnio je Tevez, koji je tokom ljeta u nekoliko navrata javno poručio da želi napustiti redove "građana", ali se to na kraju nije dogodilo.