Roberto Mancini
0

"Tevez mi je rekao da želi da ostane u Cityju"

Sarajevo-x.com
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini tvrdi da će argentinski napadač Carlos Tevez predvoditi napad njegovog tima i u sljedećoj sezoni, nakon što mu je Tevez u razgovoru izrazio želju da ostane na Eastlandsu.

"Mislim da će ostati, jer mi je rekao da želi da ostane", kazao je Mancini.

Talijanski stručnjak insistira na tome da Tevez ostane u klubu i priključi se pripremama za prvo učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Inter iz Milana trenutno jedini ima želju i potrebne finansije da dovede Teveza iz Cityja, ali očigledan manjak interesa prisilio je Argentinca i na razmišljanje o ostanku u klubu.

Sa svoja dva pogotka u pobjedi od 3-0 protiv Stoke Cityja Tevez se sada sa ukupno 20 golova izjednačio na listi strijelaca sa dosadašnjim liderom, igračem Manchester Uniteda, Dimitrom Berbatovom.

Svojim fantastičnim golovima protiv Stokea omogućio je svom klubu da preuzme treće mjesto na tabeli engleske Premier lige od Arsenala.

City će osigurati automatsko učešće u Ligi prvaka i time izbjeći potencijalno opasne kvalifikacije, ako u posljednjem kolu uspije odbraniti bodovnu prednost u odnosu na Arsenal.