Roberto Mancini
0

"Tevez bi mogao napustiti Manchester City"

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: Reuters)
Carlos Tevez (Foto: Reuters)
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini priznao je u razgovoru za Daily Mirror potencijalni odlazak svog ponajboljeg nogometaša i kapitena tima Carlosa Teveza u ljetnom prijelaznom roku.

Još otkako je ranije tokom sezone lansirao zahtjev za transferom, o potencijalnom odlasku argentinskog napadača nagađa se po medijima, a sada se oko svega oglasio i Mancini.

"Moramo razgovarati s Carlosom oko ostanka, ali još ima vremena za to. Trenutno su nam dvije najvažnije stvari osvajanje FA Cupa i završetak sezone u Premiershipu među četiri najbolje ekipe. Nakon što to, nadam se, napravimo, možemo razgovarati o njegovom ostanku", rekao je Mancini.

Upitan mislili li da će uspjeh u zacrtanim ciljevima biti odlučujući u Tevezovoj budućnosti, talijanski stručnjak je odgovorio: "Ne. Mislim da neće ovisiti o tome."

Na kraju je Mancini progovorio i o vlastitoj budućnosti na klupi kluba s Eastlandsa. Za razliku od Teveza, koji je pod ugovorom do 2014. godine, on je vezan do ljeta 2012. godine.

"Ako će ovisiti o meni, onda ću ostati ovdje. Puno sam truda i rada uložio ovdje. Bilo bi razočaravajuće kada bi nakon svega klub preuzeo neko drugi."