Priznao veliku grešku
0

Terry saigračima i menažeru: Oprostite, pogriješio sam

Totalsport
Sudija pokazuje Terryju crveni karton (Foto: Arhiv/AFP)
Sudija pokazuje Terryju crveni karton (Foto: Arhiv/AFP)
John Terry javno se izvinio menadžeru Chelseaja Robertu Di Matteu i sagiračima zbog crvenog kartona kojeg je dobio u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Barcelone na stadionu Camp Nou.

Terry je u 37. minuti ogleda bio isključen, jer je koljenom udario Alexisa Sancheza u butni mišić, dok se igra odvijala daleko od njih. Iako je Barcelona nedugo nakon toga povela s 2-0, Chelsea je do kraja uspio izvući 2-2, pa je nakon londonske pobjede 1-0 izborio finale u kojem će 19. maja igrati protiv Bayerna u Münchenu.

"Želim reći koliko mi je žao zbog mog postupka, što sam stavio saigrače i menadžera u onako tešku situaciju u ranoj fazi tako važne utakmice. Odmah nakon utakmice sam se izvinio treneru, saigračima i svima u klubu. Dovoljno sam iskusan da znam kada sam pogriješio, a u utorak sam očigledno napravio veliku grešku. Žao mi je zbog toga i dužan sam to javno reći zbog naših navijača", poručio je Terry, te nastavio.

"Ono što su moji saigrači napravili nakon mog isključenja, rezultat koji su ostvarili i način na koji su do njega došli, jedna je od najvećih stvari koju sam ikada vidio u Chelseaju otkad sam njegov član. Ne samo zbog rezultata, već i zbog načina na koji smo stigli do njega. U trenucima kada se činilo da je sve krenulo po zlu, kada smo igrali s igračem manje protiv jedne od najboljih ekipa svih vremena, momci su odigrali nevjerovatnu partiju. Jako sam ponosan zbog toga na njih. Ova ekipa je zaslužila odigrati finale Lige prvaka", zaključio je Terry.