Nogomet
3

Terry: Igrači su uz šefa; Mourinho: Imam skoro četiri godine da popravim stvari

Klix.ba
John Terry i Jose Mourinho (Foto: EPA)
John Terry i Jose Mourinho (Foto: EPA)
Najgori učinak tima koji brani titulu u historiji Premiershipa - to je Chelsea uspio ove sezone. Trenutno su 15. na tabeli i teško je naći nekoga ko nije tražio manu u Mourinhu, igračima, njihovom međusobnom odnosu, a nerijetko se spomene i Eva Carneiro...

Ispisano je toliko toga, a posljednje što se spominje je tvrdnja da je Mourinho "izgubio" svlačionicu. Čak se pojavila priča i da je neki igrač izjavio kako bi radije izgubio nego pobijedio za Mourinha.

John Terry je dao odgovor na navode. "Tokom cijele karijere nikada nisam čuo da neki igrač kaže takvo nešto. Smiješno je pričati o tome. Ako igrač kaže takvo nešto, to ne izlazi iz svlačionice. Uvjeravam vas da su igrači 100 posto uz trenera", tvrdi kapiten Chelseaja.

Bivši reprezentativac Engleske također je govorio i o mogućem otkazu Joseu Mourinhu, a govorio je i o Edenu Hazardu. "Neće doći do otkaza. Klub je pokazao da mu vjeruje. On je najbolji. Vratit ćemo se. Kod nas vlada zajedništvo. Treba nam i Mourinho, jer je najbolji trener kojeg možmo imati, ali i Hazard, jer je jedan od najboljih igrač svijeta", dodao je Terry.

Novu izjavu dao je i Jose Mourinho. Nakon pitanja koliko mu treba vremena da popravi stvari, opušteno je odgovorio: "Četiri godine. Ne, tri godine i sedam mjeseci. Tako nešto", kazao je The Special One aludirajući na četverogodišnji ugovor koji je potpisan u maju ove godine nakon osvajanja titule.

"U maju 2004. godine nakon osvajanja Lige prvaka sa Portom rekao sam sebi da će doći loši rezultati. I evo 11 godina kasnije... Dobro sam se odupirao s obzirom na prirodu mog posla i prirodu fudbala. Prošlo je dosta vremena, ali je došlo kada sam stabilan i dovoljno jak da se suočim s tim", kazao je Mourinho i dodao da zna zašto se sve ovo desilo, ali da bi mu trebalo mnogo vremena da objasni.