Nogomet
0

Tatomirović: Minimalne šanse za titulu neće smanjiti žar u derbiju

Piše: D. B.
Ivan Tatomirović
Ivan Tatomirović
Željezničar i Sarajevo će u 17 sati zaigrati četvrti ovosezonski gradski derbi, a snage će odmjeriti na Grbavici. Nogometaš Sarajeva Ivan Tatomirović smatra da minimalne šanse oba kluba za osvajanje titule prvaka neće umanjiti žar u današnjem duelu.

"Svima je jasno šta predstavlja derbi vječitih rivala. I jedni i drugi dočekujemo utakmicu s minimalnim šansama za titulu, ali sam siguran da to neće umanjiti žar derbija. Ove su utakmice posebne i ne postoji igrač koji ih ne voli i koji ih željno ne očekuje. S druge strane, dok god imamo bilo kakve šanse za trofej, mi ćemo se boriti. Igramo dobro u posljednje vrijeme, puni smo samopouzdanja, pa se nadam da ćemo slaviti u zanimljivom i kvalitetnom derbiju", izjavio je Tatomirović za portal Klix.ba.

Nakon velikog derbija Sarajevo očekuje finale Kupa BiH protiv Čelika.

"Trenutno mislimo samo na derbi. Moramo ići postepeno. Ipak, vjerujem da ćemo osvojiti Kup BiH, jer smo zaslužili barem jedan trofej. Svaki naš igrač je profesionalac i pruža maksimum, tako da nam se uloženi trud mora isplatiti", završio je Tatomirović.