Nogomet
45

Tarik Hodžić za Klix.ba: Galatasarayju ću preporučiti Safeta Sušića

Piše: N. J.
Tarik Hodžić (Foto: Klix.ba)
Tarik Hodžić (Foto: Klix.ba)
Proslavljeni bh. nogometaš i legenda turskog Galatasarayja Tarik Hodžić za Klix.ba je potvrdio da će preporučiti bivšeg selektora BiH Safeta Sušića za trenera Galate, koja je sinoć uručila otkaz talijanskom stručnjaku Cesareu Prandelliju.

Nakon što je Prandelli dobio otkaz, turski mediji pišu kako je Sušić jedan od kandidata za klupu Galate.

"Zvali su me sinoć iz kluba da mi kažu za otkaz Prandelliju, ali još nisam informisan o tome da su zainteresovani za Sušića. Ja ne vidim nijedan razlog da Sušić ne bude trener Galate, a vjerovatno će i mene zvati da pitaju o tome, pošto je menadžer kluba moj veliki prijatelj. Reći ću im da Sušić ima sve predispozicije da vodi Galatasaray, to je najbolji bh. igrač svih vremena i vrhunski stručnjak koji je našu reprezentaciju prvi put odveo na veliko takmičenje", istakao je Hodžić.

Dodao je kako je na strani Sušića još jedna prednost, a to je da je vodio nekoliko turskih klubova, te dobro poznaje turski mentalitet.

"Galatasaray je veliki klub, a Safet je i 2005. godine, kada je klub slavio 100 godina od osnivanja, bio kandidat za trenera. Tada ja nisam znao za to, a da jesam, on bi već tada preuzeo Galatu, jer bih ga ja podržao", navodi naš sagovornik.

Hodžić je dodao i kako je Sušić pomogao u rješavanju spora između bh. reprezentativca Izeta Hajrovića i Galatasarayja.

"Tada je on spojio mene, ljude iz Galate i Hajrovića i taj problem je riješen te je Sušić ostavio dobar utisak na ljude u klubu", zaključio je Hodžić.