Promašaj Tuzlaka
8

Tanzanijac Thomas Ulimwengu napustio Slobodu

FENA
Thomas Ulimwengu (Foto: FENA)
Thomas Ulimwengu (Foto: FENA)
Tanzanijski nogometaš Thomas Ulimwengu (24) napustio je treninge Slobode bez da je odigrao ijednu utakmicu za ekipu s Tušnja.

Ulimwengu, koji je na Tušnju ostao na prijedlog trenera Slavka Petrovića, dugo je čekao na dokumentaciju potrebnu da bi ga registrirali. Na kraju mu je čekanje dosadilo i otputovao je iz Tuzle.

"Problem je bila viza i da bi je dobio morao bi otputovati u London ili Kairo. Istina, on je došao iz Švedske, ali ti 'papiri' uskoro ističu i pitanje je da li bi dobio svu potrebnu dokumentaciju do kraja ovog prvenstva", izjavio je za Fenu direktor Slobode Zdenko Jurić.

Sloboda je danas, poslije dugo vremena, trenirala na pomoćnom terenu u normalnim uslovima. Svi igrači su na raspolaganju osim Todorovića i Muminovića, koji su u Lihtenštajnu igrali za U-21 reprezentaciju, te Smajića koji je nastupao za U-19 selekciju BiH.

"Trenutno nam je glavni cilj pobijediti Čelik u narednom kolu, jer s tom utakmicom rješavamo mnoge probleme u Ligi za opstanak. U tom slučaju neke bismo igrače mogli odmoriti i čuvati za polufinale Kupa BiH. S malo sreće prilikom žrijebanja mogli bismo doći u finale i pokušati osvojiti taj trofej", kaže za Fenu trener Petrović.

Već u četvrtak na treningu bi mogao imati i sve reprezentativce i tako s više spokoja očekivati duel sa Zeničanima, koji se igra u subotu od 15:00 sati.