Nogomet
89

Tanković, Salanović, Husić, Gudelj, Arslanagić i Milošević dobili pozive

Piše: J. H.
Muamer Tanković i Edin Džeko
Iz Nogometnog saveza BiH danas je upućen pozivi šestorici potencijalnih reprezentativaca BiH da prisustvuju prijateljskoj utakmici između bh. reprezentacije i Egipta 5. marta u Innsbrucku u Austriji.

Pozivi su otišli na adrese Muamera Tankovića iz engleskog Fulhama, Denisa Salanovića iz španskog Atletico Madrida, Raifa Husića iz minhenskog Bayerna, Nemanje Gudelja iz holandskog AZ Alkmaara, Dine Arslanagića i Denija Miloševića iz belgijskog Standarda.

"Slijedimo ciljeve i strategiju našeg razvoja kroz projekt 'Otvorena vrata' želeći svima pružiti mogućnost da razmisle i okrenu se bh. reprezentacijama. Želimo da im se percepcija promijeni i da se opredijele za BiH. Da li će to uraditi ili ne, ne znamo. Pozvali smo ih da prisustvuju utakmici protiv Egipta, osjete ambijent u A reprezentaciji, da upoznaju selektora Sušića i reprezentativce", kaže za Klix.ba Denijal Pirić, tehnički direktor Nogometnog saveza BiH.

Sa njima će razgovore obaviti predsjednik NS BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković kao i članovi Izvršnog odbora krovne kuće bh. nogometa.

"Želimo im pružiti širinu i toplinu, a onda je na njima da se opredijele da igraju za BiH", dodaje Pirić.