Mancinijev pomoćnik
0

"Tandem Tevez - Džeko sigurno će proraditi"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
David Platt, pomoćnik trenera Manchester Cityja Roberta Mancinija, objasnio je zašto Edin Džeko nije počeo prvenstvenu utakmicu protiv West Bromwich Albiona prošle subote.

Želio je nekad proslavljeni engleski nogometni reprezentativac i Mancinijev svojevremeni saigrač u talijanskoj Sampdoriji istaknuti da Džeko nije pao u drugi plan.

"Do kraja sezone još je 108 dana. Bude li nam uspjelo napraviti u FA Cupu i Europa ligi ono što smo zamislili, do kraja sezone igrat ćemo utakmice svaka 3-4 dana", rekao je Englez nastavivši: "Edin je došao kod nas praktično mjesec nakon što je odigrao posljednju takmičarsku utakmicu u Njemačkoj, te je za nas odigrao četiri utakmice zaredom u vrlo kratkom periodu."

"Kad je subotnja utakmica u pitanju, zaključili smo da nam treba samo jedan klasičan napadač (Tevez, op. a.), sve da bismo zgusnuli igru iza njega. Džekino je neigranje stoga bilo rezultat čisto taktičke odluke. On, svejedno, ostaje vrlo bitan igrač za nas."

"Mislim da će se Edin i Carlos sjajno slagati, a znam da isto misli i Roberto Mancini. Mislim da su dosad sjajno izgledali u tandemu, pa tako i u subotnjem dvoboju kad je Džeko ušao u igru. Također, odlično se njih dvojica nadopunjuju na treningu. Ne vidim da bi tu moglo doći do ikakvih problema", zaključio je Platt.