Mogao bi otići u januaru
0

Talijanski mediji: Miralem Pjanić se ne snalazi u Zemanovoj ekipi

Klix.ba
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Nakon što je Roma nesretno izgubila od Udinesea u devetom kolu Serije A, talijanski mediji osvrnuli su se na ulogu bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Romini navijači nisu vjerovali da će izgubiti od Udinesea, posebno jer su nakon prvih 30 minuta imali dva gola prednosti. No, nogometaši Rome su si zakomplikovali život u nastavku i izgubili sa 2:3. Talijanski mediji pišu da su navijači Vučice umorni od ovakvih i sličnih utakmica, Liga prvaka se sve više udaljava, a Roma apsolutno ne smije propustiti još jednu sezonu u najelitnijem nogometnom takmičenju Evrope.

Klub mora ojačati odbranu i vezni red, misli nekadašnji odbrambeni igrač Rome Filippo del Moro.

"U utakmici sa Udineseom najveći problem je bio vezni red. Pjanić i De Rossi su puno griješili i malo trčali. Njih dvojica se ne mogu prilagoditi Zemanovoj igri. To su sjajni nogometaši, ali ne u ulogama kakve im je dao Zeman", kazao je Moro.

Sportmediaset piše da je posebno loš bio Pajnić, koji se ne uspijeva pronaći u Zemanovoj igri pa je njegov nastup protiv Udinesea bio ispod svih očekivanja.

Navodno bi Roma već u januarskom prijelaznom roku mogla pustiti Pjanića za kojeg su već zainteresirani Arsenal i Tottenham.