Razlog zbog kojeg bi mogao otići
38

Pjanić se vratio u formu, ali je njegov odnos sa Zemanom još uvijek loš

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv/AFP)
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv/AFP)
Miralem Pjanić je u nekoliko dobro odigranih utakmica dokazao da se vratio u staru formu, međutim i dalje se ne uklapa u tehnička rješenja Zdeneka Zemana, pišu danas talijanski mediji.

Nakon poteškoća uzrokovanih povredama, bh. reprezentativac je ponovo zauzeo svoje staro mjesto u ekipi Rome ostvarivši niz dobrih nastupa i postigavši pogotke, prvo u gradskom derbiju s Laziom, a potom i u utakmici s Romom.

No, kako konstatuje La Gazzetta dello Sport, Pjanićev odnos s trenerom Zemanom i dalje je veoma komplikovan, ponajviše zbog toga što Čeh preferira napadački nogomet te se veznjaci teško uklapaju u njegovu taktiku.

Nakon što je prošle godine bio jedna od najvažnijih karika u timu tadašnjeg trenera Luisa Enriquea, Pjanić se ove godine teško prilagođavao taktici novog trenera.

Zbog toga je u toku ove sezone Pjanić tek pet puta bio u početnoj postavi, a samo u dvije posljednje utakmice nije zamijenjen.

"Uvijek me mijenja", požalio se Pjanić prijateljima, piše La Gazzetta dello Sport i dodaje da bi se za Bosanca s "dobrim nogama" mogli otvoriti neki novi putevi.

Najvažniji je onaj koji bi ga mogao odvesti u Barcelonu. Spekulacije da bi upravo bh. reprezentativac mogao biti nasljednik Xavija sve su glasnije. Spominje se ponuda od 25 miliona eura koja, ako stigne na adresu rimskog kluba, sigurno neće biti odbijena.