Nogomet
1

Talijanski kup: Milan poražen od Udinesea na San Siru

Totalsport
Nogometaši Udinesea slavili su s 2-1 na San Siru protiv Milana u četvrtfinalnoj utakmici talijanskog Kupa.

Nastavio je time Milan s ispodprosječnim predstavama ove sezone, a prvi je poraz, u drugom vođenju, doživio i novi trener Milana Clarence Seedorf.

Holanđanin je startao pobjedom 1-0 u prvenstvu protiv Verone (pogodak Balotellija iz penala), a isti je igrač već u 7. minuti današnjeg duela donio prednost Milanu. No, sve nakon toga što je domaćin napravio bilo je za brzi zaborav. Praktički je Milan do kraja utakmice ostao bez prave šanse.

Udinese je bio mnogo konkretniji i bolji, te je zaslužio prolaz. Prvo je Kolumbijac Luis Muriel izjednačio u 41. minuti udarcem s bijele tačke, a radost je gostima donio Urugvajac Nicolas Lopez lijepim udarcem s vrha šesnaesterca u 78. minuti.

Ivan Kelava i Igor Bubnjić prosjedili su na klupi Udinesea cijelu utakmicu, a dodajmo svemu da se Milan drugi put uzastopno od domaćeg Kupa oprostio u četvrtfinalu (prošle ga je sezone u ovoj fazi izbacio Juventus).

Podsjetimo da je u utorak prolaz u polufinale izborila Roma, dok su preostala dva četvrtfinalna ogleda Fiorentina - Siena i Napoli - Lazio.

Talijanski kup, četvrtfinale:

Milan - Udinese 1-2 (Balotelli 7 / Muriel 41-11m, Lopez 78)