Stiže i Paragvajac Montiel
0

VIDEO / Talentovani Đip umjesto plavog obukao bordo dres

Sarajevo-x.com
Semir Đip (Foto: FKZeljeznicar.com)
Semir Đip (Foto: FKZeljeznicar.com)
Nakon što je prošao fudbalsku školu i proglašen jednim od najtalentovanijih juniora u posljeratnim generacijama FK Željezničar, Semir Ðip je u utorak uzeo ispisnicu iz ovog kluba jer za njega nije bilo mjesta u autobusu "plavih", koji su otputovali na pripreme u Pulu. Mladi napadač je postao član FK Sarajevo, gdje je odradio već nekoliko treninga.

O karijeri mladog Ðipa se brine njegov otac Jasmin, koji je uzeo ispisnicu sa Grbavice i objasnio razlog za ovakav potez.

"Ne znam ni šta bih vam rekao. Nikada me niko iz Želje nije ni pozvao da sjedemo i da popričamo, sve je bilo rekla-kazala. Iako je počeo ove pripreme s prvim timom Želje, za Semira nije bilo mjesta u autobusu za Pulu", rekao je Jasmin Đip za SCSport.

Nakon toga, očigledno je da su Semirov talenat prepoznali u "bordo" taboru, tako da je ovaj mladić postao novi član FK Sarajevo.

"Iskren da budem, u više navrata su me zvali ljudi sa Koševa i interesovali se za Semira. Jednostavno, nema tu ništa spektakularno. Na Grbavici su očito smatrali da moj sin ne zaslužuje ugovor i rad sa prvim timom, dok na Koševu misle suprotno. Nadam se da će Semir opravdati ukazano mu povjerenje. Siguran sam u to“, dodao je Semirov otac.

Kako saznajemo, novo pojačanje FK Sarajevo je i 22-godišnji paragvajski ofanzivni igrač Jose Anrulfo Montiel Nunez, koji je prošle sezone igrao na posudbi u argentinskom Tigreu, gdje je došao iz talijanske Reggine. Montiel će u Sarajevo stići u četvrtak.