Kazna
1k

Takmičarska komisija NSBiH suspendovala stadion Pecara

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Povodom dešavanja na revanš utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine Široki Brijeg - Sarajevo, koja je odigrana prije dva dana u Širokom Brijegu, danas je u Sarajevu održana vanredna sjednica Takmičarske komisije NSBiH.

Na sjednici je jednoglasno odlučeno da se suspenduje NK Široki Brijeg od odigravanja svih utakmica na stadionu Pecara do okončanja disciplinskog postupka.

Cjelokupan materijal sa revanš utakmice finala Kupa BiH Široki Brijeg - Sarajevo ustupljen je Disciplinskoj komisiji NSBiH radi vođenja disciplinskog postupka protiv NK Široki Brijeg.

Podsjetimo, tokom meča NK Široki Brijeg - Sarajevo navijači domaće ekipe su izviždali himnu BiH, ubacivali su baklje i tvrde predmete u teren te su tokom susreta uzvikivali "Gazi balije" i "Za dom spremni".

Delegat susreta Ivica Galić iz Mostara je po završetku meča u izvještaju napisao da "nije bilo incidenata", ali su čelnici NSBiH ekspresno reagovali i ispravili tu lakrdiju.

NK Široki Brijeg u nedjelju u pretposljednjem kolu Lige za opstanak gostuje kod Metalleghea, dok u posljednjem kolu dočekuje zenički Čelik.

Susret protiv zeničke ekipe koja se grčevito bori za opstanak bit će odigran van Širokog Brijega, a uprava Širokobriježana će naknadno odrediti mjesto odigravanja susreta.