Felipe Melo
0

"Taj odvratni zvuk vuvuzela me zaj..."

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Još će se neko vrijeme raspravljati i raspredati o ranom ispadanju Brazila na Svjetskom nogometnom prvenstvu, koje je u nedjelju završeno pobjedom Španije

Premda su na papiru bili prvi favoriti za krunu, Brazilci su zastali već u četvrtfinalu, a tamo ih je s 2-1 pobijedio budući finalist, reprezentacija Holandije.

U tom je ogledu Brazil vodio 1-0 i kontrolirao situaciju do primljenog pogotka za 1-1, kada je Felipe Melo nabačenu loptu od Sneijdera tek dodirnuo, ali dovoljno da prevari svog golmana Julija Cesara i pospremi je u mrežu.

Nakon toga je Melo dobio crveni karton zbog gaženja Robbena, a Sneijder je pogotkom za 2-1 poslao Brazilce kući.

U Brazilu je veliki broj navijača osudio veznjaka Juventusa okrivljujući ga da je glavni krivac za posrtanje reprezentacije, te su mu čak zaprijetili da ne dolazi na odmor u domovinu.

"Taj odvratni zvuk vuvuzela me zaj... Julio Cesar je vikao da ima tu loptu, no nisam ga čuo. Morao sam skočiti na loptu i sve je završilo najgore moguće po nas", opet se prisjećao Melo te utakmice koja će mu, vjerojatno, obilježiti karijeru.

"Ne mogu prihvatiti da je sve bio negativno što sam učinio na Mundijalu, a upravo takav dojam dobivam kada slušam sve komentare. Niko ne komentira asistenciju za Robinha, prethodne moje dobre nastupe. Samo me se ocrnjuje i muka mi je od toga", rekao je Melo za Rede Globo i dodao:

"Naravno da prihvaćam jedan dio kritika za utakmicu protiv Holandije, ali znam da sam dao sve od sebe. Nekad nemaš sreće i dogodi se takva utakmica."