Pruža sjajne partije
126

Tabaković ispred Haalanda: Igrač o kojem razmišlja Hadžibegić najefikasniji nogometaš Evrope

S. G.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Haris Tabaković, švicarski nogometaš bh. korijena, igra u životnoj formi, a dokaz tome je i liderska pozicija po broju golova u 2023. godini od svih igrača koji nastupaju u TOP 10 evropskih liga.

Tabaković je na posljednjih 12 mečeva postigao 15 pogodaka, koliko su zabili Alexandre Lacazette, kao i Erling Haaland.

Međutim, nogometašima Lyona i Manchester Cityja je za taj podvig trebalo 16, odnosno 18 utakmica, a Tabakoviću samo 12.

Treba istaći da su u pitanju samo golovi u ligaškim takmičenjima, ali nema sumnje da se ovaj sjajni napadač nalazi u formi života.

Riječ je o 28-godišnjem nogometašu koji nastupa za bečku Austriju, a o kojem je u razgovoru za Klix govorio selektor naše reprezentacije Faruk Hadžibegić.

"Pratim ga i znam za njegove rezultate. Posao oko prelaska u našu reprezentaciju je u rukama Zvjezdana Misimovića. Također, i Jašić mi je zanimljiv iz austrijskog prvenstva. Međutim, vraćam se na ono da ne mogu svi novi na spisak u isto vrijeme. U napadu imamo Džeku, Demirovića, Prevljaka ili recimo Kodru koji igra odlično u posljednje vrijeme. Da li sada njega pozvati samo radi poziva, nisam siguran. Interesantan je igrač, iskusan, ima 28 godina... Nije to ista situacija kao kod Dedića ili Huseinbašića koji su mlađi", rekao je između ostalog selektor reprezentacije BiH.

U karijeri je prije Austrije nastupao za ekipe Lustenaua, DVTK-a, Debrecena, Grasshoppersa, Young Boys i Wila, a prošao je i omladinske kategorije švicarske reprezentacije.