Napao menadžera Arsenala
0

Szczesnyjev otac: Moj sin je Wengerovo žrtveno janje

Totalsport
Wojciech Szczesny (Foto: AFP)
Wojciech Szczesny (Foto: AFP)
Maciej Szczesny, otac Arsenalovog golmana Wojciecha, oštro je napao menadžera "topnika" Arsenea Wengera jer smatra da šikanira njegovog sina.

Francuski stručnjak je u posljednjih nekoliko utakmica gurnuo Szczesnyja (22) na klupu uz obrazloženje da su ga psihički iscrpile silni ovosezonski nastupi.

"Wenger je počeo tražiti žrtveno janje za neuspjehe. To nije način na koji se trener treba ponašati. Wojciech je imao dvije ozbiljne povrede. S jednom je igrao lani u aprilu i maju. Nije trebao pristati na to, ali trener je insistirao. Wojciech cijele sedmice uopće nije trenirao, onda bi se zagrijao u petak i igrao u subotu", kazao je za The Sun Maciej Szczesny, i sam bivši golman poljske nogometne vrste.

"U takvoj situaciji Wojciech je postao skloniji mnogim sitnijim povredama i forma mu je padala. Wenger se igrao sa zdravljem mladog čovjeka, a Wojciech je na to budalasto pristao. Njegova trenutna slaba forma je rezultat lanjskih događaja".

Maciej je ipak uvjeren da će njegov sin uskoro vratiti mjesto na vratima Arsenala.

"Mislim da moj sin može biti prvi golman Arsenala sljedećih deset godina. Samo se mora vratiti u formu i onda ćemo prestati brinuti o tome ko bi trebao biti na golu".