Nisu zaslužili fair-play
53

Svjetski mediji o Hajdukovom bizarnom pogotku: Gol je fantomski, radi se o optičkoj iluziji

K. H.
Pogodak koji je Hajduk postigao protiv Slaven Belupa izazvao je puno pažnje svjetskih medija, a najzanimljivije je objašnjenje britanskog Mirrora koji je napisao da je optička iluzija glavni uzork jednog od najbizarnijih golova u historiji HNL-a.

Igrala se 74. minuta utakmice 13. kola HNL-a kada je golman Hajduka Posavec napravio veliku grešku tako što je loptu gurnuo u noge gostujućem igraču, Glavičić je odmah šutirao s nekih 25 metara, no golman Splićana uspio je nekako da uz pomoć stative zaustavi i spriječi ulazak lopte u mrežu.

U tom trenutku gostujući igrači koji nisu najbolje vidjeli situaciju počeli su sa slavljem, golman gostiju Antonijo Ježina otrčao je slavili sa saigračima s klupe, ne vidjevši da se igra nastavila, a onda je Hajduk krenuo u kontru s obzirom na to da igra nije prekinuta i Josip Juranović je postigao gol za konačnih 2:0.

"Hajduk je zabio pogodak dok je protivnik slavio 'fantomski gol'", napisali su na portalu Bleacher Report.

Mirror je, s druge strane, opisao situaciju kao optičku iluziju.

"Hajduk iz Splita je postigao bizaran pogodak nakon što je optička iluzija zbunila protivničke igrače. Igrači Slaven Belupa bili su nepripremljeni jer je njihov pokušaj prema golu uzrokovao optičku iluziju zbog koje su mislili da su zabili gol", piše Mirror.

Give Me Sport je napisao da igrači Hajduka nisu zaslužili nagradu za fair-play.

"Igrači Hajduka sigurno nisu zaslužili nagradu za fair-play igru jer su iskoristili pogrešku protivnika i zabili jedan od najlakših golova koje će zabiti u čitavoj sezoni", zaključio je njihov autor.

Hajduk je ovom pobjedom preskočio Dinamo na tabeli HNL-a i nakon 13 odigranih kola imaju 27 osvojenih bodova, dok Modri u ovom trenutku imaju dvije utakmice manje.