Nisu zaboravili
57

Švicarci objavili provokativnu najavu meča sa Zvezdom: Igrajte za čast i Shaqirija

N. K.
Xherdan Shaqiri (Foto: EPA-EFE)
Xherdan Shaqiri (Foto: EPA-EFE)
Ugledna švicarska dnevna novina Blick prvu utakmicu play-offa za Ligu prvaka između Young Boysa i Crvene zvezde najavio je na prilično provokativan način.

Naime, u tekstu s naslovom "Pitanje časti" navodi se da Young Boys brani ugled švicarski nogomet uz napomenu da se protiv Zvezde mora doći do elitnog nogometnog klupskog takmičenja.

U tekstu se spominje i loše ponašanje Srbijanaca nakon poraza na meču Svjetskog prvenstva između ove dvije države, a navodi se i čast Xherdana Shaqirija.

Podsjetili su i na pritiske iz Zvezde kako bi Shaqiri propustio gostovanje s Liverpoolom prošle sezone u Beogradu, ali se spominje i navedena utakmica iz Rusije gdje je Švicarska slavila 2:1 u zadnjim sekundama.

Strijelac Shaqiri je taj pogodak proslavio na kontroverzan način, rukama singlizirajući albanskog orla, čim se referirao na svoje porijeklo s Kosova.

"Menadžer Jürgen Klopp je pao pod politički pritisak i nije ga poveo u Srbiju. Zvezda je senzacionalno slavila, a sada Young Boys ima priliku igrati za čast, ne samo Berna, već i čitave Švicarske i Shaqirija", stoji između ostalog u tekstu Blicka.