Trener Mazembea
0

"Svi se Afrikanci trebaju ponositi nama"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon iznenađujuće pobjede nogometaša Mazembea, prvaka DR Konga i afričke Lige prvaka, nad brazilskim Internacionalnom u prvom polufinalu Svjetskog prvenstva klubova u Abu Dhabiju, novinari su u suparničkim taborima svjedočili različitim raspoloženjima.

"Ovo je dan za naš ponos i slavu, zaslužili smo ga. Vjerujem da su moji igrači koje treniram svakoga dana igrači visokih standarda, koji su zaslužili ovu pobjedu. Ovo je velika stvar za ljude u našoj zemlji. Zapravo, držim da bi se svi Afrikanci trebali ponositi nama", istaknuo je Lamine N’Diaye, trener Mazembea, prvog afričkog kluba koji je izborio plasman u finale klupskog Svjetskog prvenstva.

Mazembe je 10 puta bio prvak DR Konga, te je četiri puta osvojio afričku Ligu prvaka. Do finala u Abu Dhabiju stigao je zahvaljujući golovima Kabangua u 52. i Kaluyituke u 85. minuti. No, najveći junak pobjede afričkog predstavnika bio je golman Muteba Kidiaba, koji je odbranio nekoliko odličnih šansi nogometašima brazilskog kluba. Istaknuo je to i trener Internacionala Celso Roth.

"Mi smo dominirali i stvarali prilike, ali nijednu od njih nismo uspjeli realizirati. Njihov je golman stvarno bio na visini zadatka. S druge strane, Mazembe je svoje prilike uspio iskoristiti. No, to je nogomet. Mazembe se odlično branio i mogu im samo čestitati na pobjedi. Igrali smo puno bolje od njih, ali to nam ništa ne vrijedi", rekao je Roth.