Nogomet
0

Švedski selektor Hamren: Još nisam kupio pobjedničku cigaru

Totalsport
Erik Hamren (Foto: AFP)
Erik Hamren (Foto: AFP)
"Šteta je što će Cristiano Ronaldo ili Zlatan Ibrahimović propustiti Svjetsko prvenstvo, ali utakmice Portugala i Švedske donijet će nam nogometni triler", najavio je Erik Hamren, selektor švedske reprezentacije uoči dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prva utakmica na rasporedu je u petak u Lisabonu, a uzvrat četiri dana kasnije u Solni.

"Fantastično je za sve ljubitelje nogometa što će moći uživati u susretima Ronalda i Ibrahimovića, to su dvojica nogometaša svjetske klase. Šteta što jednog neće biti u Brazilu, ali bit će vrlo uzbudljivo. Ta dvojica mogu napraviti nešto posebno i odlučiti pobjednika. Ja sam siguran da će Zlatan napraviti nešto posebno za nas", smatra Hamren.

Rekao je da ima "dobar osjećaj" od onog trenutka kada je na žrijebu saznao da će njegova selekcija put do Brazila tražiti preko Portugala.

"Bilo je čudno. Portugal je najbolje rangirana i vjerovatno najteža reprezentacija koju smo mogli izvući, ali imao sam dobar osjećaj kada sam vidio Portugal – Švedska. Nadam se da me moj osjećaj nije prevario, vidjet ćemo. Za prolaz će nam trebati četiri dobra poluvremena. Bit će to veliki izazov".

Hamren je poznat kao trener odnosno selektor koji sve velike uspjehe svoje ekipe proslavlja "pobjedničkim cigarama"...

"Još nisam kupio cigare za proslavu, ali hoću. Uvijek moramo osigurati zalihe u slučaju pobjede", zaključio je sa smiješkom.