Nogomet
1

Bento: Ako Švedska zaustavi Ronalda, šansu imaju drugi igrači

Totalsport
Paulo Bento (Foto: AFP)
Paulo Bento (Foto: AFP)
Uoči uzvratnog dokvalifikacijskog susreta za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu između Švedske i Portugala u Stockholmu, gostujući selektor Paulo Bento je optimističan.

Portugal je u prvoj utakmici u Lisabonu slavio 1-0 zahvaljujući golu njihovog kapitena i najboljeg nogometaša Cristiana Ronalda, ali Bento je uvjeren da njegova ekipa ima i druge adute.

"Mislim da će njihova situacija biti slična našoj u kojoj mi pokušavamo zaustaviti organizaciju švedskog napada s naglaskom, naravno, na zaustavljanje Ibrahimovića. Nema načina da se zaustavi pojedini igrač i moramo to napraviti kolektivno. Mislim da će Šveđani također pokušati zaustaviti Ronalda kao ekipa. Mi ćemo pokušati napadati dobro i ne samo računajući na Ronalda", rekao je Bento, te dodao:

"Ako bude posebnog markiranja na Ronaldu to nam možda otvori priliku za postizanje golova drugih igrača i dijelova terena. Jako poštujemo švedsku reprezentaciju koja ima odličnu ekipu, a naravno imaju i Ibrahimovića čiju kvalitetu svi znaju. Moramo pričekati i vidjeti što će Švedska napraviti, ali mi ćemo pokušati pobijediti. Naša strategija je sutra izaći na teren i pobijediti za što ćemo morati napasti".