FK Željezničar
154

Sve spremno za sutrašnju ceremoniju: Ivica Osim otvara istočnu tribinu Grbavice

Piše: E. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fudbalski klub Željezničar će sutra prije početka susreta 10. kola Lige za prvaka protiv Slobode svečano otvoriti istočnu tribinu Stadiona Grbavica.

Kapacitet tribine će biti 4.266 sjedećih mjesta, od kojih je 919 rezervisano za vlasnike desetogodišnjih ulaznica, a danas je 666. vlasnik desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu postao Damir Džumhur. Ukupni kapacitet Grbavice sada iznosi 13.449 sjedećih mjesta.

Sutra ujutro će u 10 sati biti pušteno u prodaju 11.660 ulaznica po sljedećim cijenama: jug 5, istok i sjever 10, zapad 20 i galerija zapad 25 KM.

Utakmica između Željezničara i Slobode počinje u 19 sati, a svečana ceremonija otvaranja istočne tribine bit će upriličena u 18:30 sati.

Tribinu će otvoriti počasni predsjednik FK Željezničar Ivica Osim, a planirano je da navijači uz pratnju gitare otpjevaju "Grbavicu". Na žalost svih navijača Željezničara, Mladen Vojičić Tifa nije najavio svoj dolazak na ovaj događaj. U sutrašnjem programu učestvovat će i poznati bh. glumac Nermin Tulić te kompozitor "Grbavice" Mustafa Čizmić.