Nogomet
0

Sve dosadnija i nezanimljivija Serija A

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dok se u Bundesligi postiže preko tri pogotka po utakmici, dok su tribine svake Premierligaške utakmice na Otoku ispunjene do kraja, talijanska Serija A grca u problemima.

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu, na jugu Afrike ovog ljeta, talijanska nogometna reprezentacija je zaradila, s pravom, etiketu najvećeg razočarenja. Sramotno su branili naslov prvaka iz 2006. godine, te su ispali već u grupi gdje su gledali u leđa svim suparnicima - Paragvaju, Slovačkoj i Novom Zelandu.

Mnogi odgovorni ljudi u talijanskom nogometu su tražili promjene, počelo se s ispunjavanjem ideju o stvaranju novih talenata u talijanskom nogometu, no nakon devet odigranih kola Serije A možemo reći da tamo vladaju dosada i mrtvilo.

Dosad je u Seriji A odigrano 90 utakmica, a gledatelji uvjerljivo najčešće mogu vidjeti utakmice koji završavaju sa 0-0, 1-0 za neku od ekipa ili 1-1. Pravi je to kontrast od onoga što se vidi u Bundesligi.

0-0 (dvanaest takvih utakmica) 1-0 (devetnaest takvih utakmica) 1-1 (jedanaest takvih utakmica)

Do posebnog izražaja takav neučinkovit nogomet dolazi do izražaja u posljednja tri kola:

• u posljednjem kolu, u devet utakmica, barem jedna od momčadi nije postigla pogodak.

• u posljednja tri kola (30 utakmica), samo su dvije ekipe zabijale više od dva pogotka u toku 90 minuta. Uspjelo je to Juventusu (protiv Leccea 4-0) i Palemu (protiv Bologne 4-1).

Kada bi radili rentgen po timovima, onda bi saznali i sljedeće:

• čak devet timova u Seriji A zasad je na prosjeku manjem od jednog pogotka po utakmici (Udinese, Genoa, Lecce, Catania, Brescia, Parma, Cesena, Bologna i Bari)

• samo je jedna ekipa trenutno na prosjeku od dva pogotka po utakmici. U pitanju je torinski Juventus.