Nogomet
0

Sušićeva izjava o Tankoviću izazvala buru u Švedskoj

Klix.ba
Švedski mediji ovih dana vrše veliki pritisak na Muamera Tankovića, nogometaša engleskog Fulhama, koji je sve bliži reprezentaciji BiH.
Muamer Tanković
Muamer Tanković
Prošlosedmična izjava selektora Zmajeva Safeta Sušića za Klix.ba izazvala je veliku buru u švedskoj sportskoj javnosti i tamošnjim medijima. Podsjetimo, Pape je za naš portal kazao da je o Tankoviću dobio dobre informacije i da je Šveđanin u razgovoru sa Edinom Džekom izrazio želju da igra za našu reprezentaciju.

"Predsjednik NS BiH Elvedin Begić je pričao s njegovim ocem i sad je na tome da se pokrene procedura koja će trajati neko vrijeme. Pitanje je da li se taj administrativni dio može završiti do Svjetskog prvenstva, a ja se nadam da može. Svaki dobar igrač dobro će nam doći. Igra u solidnoj engleskoj ekipi u kojoj je standardan", kazao je Sušić tokom našeg razgovora ne isključujući mogućnost da ovaj mladi napadač bude na letu za Brazil ukoliko bude standardan u svom timu i administrativni dio posla bude urađen na vrijeme.

Prvo se oglasio Tankovićev agent Fabio Alho koji je izjavio da napadač Fulhama još uvijek ništa nije odlučio.

Švedski Aftonbladet, jedan od najvećih dnevnih listova u toj zemlji, podsjetio je da je Tanković njihov državljanin i da ima švedsko sportsko državljanstvo za čiju promjenu bi prvi trebali znati u tamošnjem nogometnom savezu.

"Nismo dobili nikakav zahtjev (za promjenu sportskog državljanstva). Ne znam da li je donio odluku, ali se iskreno nadam da će se odlučiti za Švedsku", kazao je menadžer reprezentacije Švedske Lars Richt.

Na upit kako komentariše to što je Edin Džeko razgovarao sa Tankovićem, Richt je kazao da u tome nema ništa loše.

Kako sada stvari stoje, vrlo je moguće da se u cijeli slučaj uključi i Zlatan Ibrahimović. Međutim, da li je napadač PSG-a bh. korijena već razgovarao sa Tankovićem, Richt je odbio odgovoriti.