Nogomet
45

Sušić: Žao mi je što Messi neće igrati; Ibišević: Ovo je sjajna priprema za SP

Klix.ba
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH će kasno večeras odigrati prijateljski susret protiv reprezentacije Argentine u St. Louisu. Svoja očekivanja pred ovaj meč s novinarima su na konferenciji za medije podijelili selektor našeg tima Safet Sušić i napadač Vedad Ibišević.

Sušić je izjavio da mu je žao zbog izostanka Lionela Messija, Argentinu izuzetno respektuje, ali i smatra da je došlo vrijeme da BiH pobijedi jednu reprezentaciju iz Južne Amerike nakon poraza od Brazila i Meksika.

"Žao mi je što Messi neće igrati jer sam želio da se moja reprezentacija suprotstavi najjačem argentinskom sastavu. Međutim, čak i bez Messija Argentina je veoma snažan tim. Sa njim su sigurno među četiri najbolje reprezentacije svijeta, a bez njega među najboljih šest. Zaista, naša je želja bila igrati protiv jedne od najjačih ekipa, ali šta je tu je. Ovaj je susret dobra prilika da vidimo šta možemo. Mislim da je došlo vrijeme da pobijedimo jednu južnoameričku reprezentaciju. To nam je motiv da damo sve od sebe. Ne želimo razočarati navijače i momci će dati sve od sebe kako bi ostvarili dobar rezultat", izjavio je Sušić.

Ibišević smatra kako će utakmica s Gaučosima biti dobar test za naš tim.

"Posebna je čast igrati protiv reprezentacije kakva je Argentina. U nekoliko posljednjih godina smo igrali protiv najboljih reprezentacija na svijetu. To je sjajna priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Argentinci su tim koji igra dugačije od mnogih. Ova je utakmica je sjajna prilika da vidimo gdje smo", rekao je Ibišević.

Utakmica se po lokalnom vremenu u St. Louisu igra večeras u 19:30 sati, odnosno u utorak u 2:30 sati po našem vremenu. Direktan prijenos možete pratiti na FACE TV.